Ön ve Arka Fren Balata Değişimi Nasıl Yapılır

ABONE OL
Ön ve Arka Fren Balata Değişimi Nasıl Yapılır?

Ön ve arka fren balata değişimi otomobil ve sürücülerin güvenliği açısından önemlidir. Her otomobil düzenli olarak bakımdan geçtiğinde frenlerinde kontrol edilmesinde fayda vardır. Her aracın balatası aynı zamanda bitmeyeceğinden balatanın kontrolü esnasında durumuna göre değişim işlemi gerçekleştirilir.

Fren balataları ön ve arka olmak üzere iki tanedir. Ön fren ve arka fren balatalarının değişimleri benzer olsa da bazı farklılıklar vardır. Hatta arka fren balatası değişimi fiyatı ile ön fren balata değişim fiyatı birbirinden farklı da olabilir. Bu makalemizde araba fren balatası nasıl değiştirilir? Bu konu hakkında bilgiler verelim istedik.

İsterseniz ilk olarak arka fren balatası ne işe yarar? Bu sorunun yanıtını vererek başlayalım.

Arka fren balatalarının görevi frene her bastığınızda aracınızın güvenli bir şekilde yavaşlamasını ve durmasını sağlar. Arka fren balataları zaman içinde aşırı sıcağa karşı aşınacağından dolayı değiştirilmesi gerekir.

Fren Balatası Nasıl Değiştirilir?

Fren balataları disk ile kaliper arasında bulunur. Bu parçanın sökülebilmesi için vida, tel ve yayın sökülmesi gerekir. Basit gibi görünse de bu işlem zahmetlidir. Lastiklerin sökülmesinin ardından kampanayı tutan vidanın sökülmesine geçilir ve kampana çıktıktan sonra balatalar açığa çıkar. Balatalara ulaşabilmek için yine yay gibi parçanın sökülmesi sağlanır. Balata bulunduğu yerden çıkarıldıktan sonra yeni balatanın takılmasına geçilir. Tüm işlemler söküm işleminin tam tersi olacak şekilde yapılır.

Aslında bu işlemi birkaç cümlede tamamlamış olsak da belirttiğimiz gibi fren balatalarının sökülüp takılması öyle dakikalar içerisinde yapılabilecek bir işlem değildir.

Fren Balatası Değişimi Ne Kadar Sürer?

Fren balatalarının değişimi zahmetli olsa da kısa süren bir işlemdir. Eğer gittiğiniz usta ya da yetkili servis bu konuda iyiyse maksimum olarak 20 dakika içerisinde tamamlayabilir.

Fren Balatası Değişimi Fiyatı Nedir?

Fren balatasında fiyat balataya ve ustaya vereceğiniz işçiliğe göre değişiklik gösterir. Bu nedenle belirteceğimiz fiyat tam karşılığını vermeyecektir. Eğer yetkili servise gitmezseniz bu işi sanayi de bir ustaya daha uygun fiyata yaptırabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.05.2022

D1E Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, D1E Sınıfı Ehliyet Nedir

02.11.2020

Sıralı Sistem LPG’de Benzin Biterse Ne Olur

10.06.2021

Ehliyetsiz Araç Kullanmanın Cezası Ne Kadar? 2022

18.04.2023

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? Ambulans Şoförü Olma Şartları