Ön Cam Aracınız İçin Ne Kadar Önemli

ABONE OL
Ön Cam Aracınız İçin Ne Kadar Önemli

Birçoğumuz kullandığımız aracın ön camını sadece arabaların önünü kaplayan cam olarak düşünürüz. Ama aslında ön cam hayati bir konudur ve sürücüler için koruma sağlar. Örneğin rüzgarın önünde bariyer görevi görür ve hızla uçan nesnelerden korur.  

Ön Camın Oluşturucu Malzemeleri

Ön cam lamine emniyet camından yapılır, iki emniyet camı bir ara laminasyon malzemesi tabakası ile birbirine bağlanır. Polivinil butiral (PVB) olarak adlandırılan bu laminasyon malzemesi, camı bir arada tutan yırtılmaya dayanıklı bir plastiktir. Bu malzeme aynı zamanda cam gelen bir darbeye karşı parçalanmasını da önler.

Camın kendisi ve çevresindeki özel bölüm araç devrilmiş olsa bile tavananın çökmesini engeller.

Ön Cam Hasarı ve Bozulması

Ön cam, güçlü ve sert olmasına rağmen, hasarın başlangıcına karşı savunmasız değildir. Örneğin, küçük yol kazaları camın kademeli olarak çatlamasına neden olabilir.  

  1. Küçük çapaklar ve çizikler

Bu durum genelde araç seyir halindeyken yaşanır. Aracın hızına bağlı olarak camda çizikler ve bozulmalar olabilir.

 Kaçak Işığın Başlangıcı

Ön camınızda çizikler ve çatlaklar olduğunu görmezden gelirsiniz, bunlar sürüşü tehlikeye dönüştürebilir. Özellikle gece araba kullanırken, karşıdan gelen ışıkları kırabilir ve sürücünün dikkatini çok dağıtabilecek dağılmaya neden olabilir. Bu nedenle, ön camınızda çatlaklar veya bozulma meydana geldiğinde, mutlaka değiştirmelisiniz.

Ön Cam Fiyatları Ne Kadar?

Ön cam fiyatları, aracın markası ve modeline bağlı değişiklik gösterdiği gibi orijinal ve yan sanayi olarak da değişkenlik gösterir. Bazı sürücüler ikinci el ön cam alarak da sorunu çözmek isteyebilir. Bu nedenle cam fiyatları konusunda net bir bilgi vermekten ziyade 750 TL’den başladığını söyleyebiliriz.

Kırık Ön Cam Muayeneden Geçer mi?

Türkiye şartlarında her gün onlarca aracın camı çatlayabiliyor. Eğer böyle bir şey sizin başınıza gelmişse ve aracınızın muayenesi yaklaştıysa kırığın yerine göre muayeneye gitmeniz gerekir. Hatırlatalım sürücünün görüş alanı içerisinde olan kırık cam araç muayenesinden geçemeyecektir. Ancak siz şöyle de bir ayar yapabilirsiniz. İlk olarak aracınızı muayeneye götürün eğer geçmezse taktırın.

Sürücülerle ilgili merak ettiğiniz tüm konuların yanıtlarına https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.11.2020

Elektrikli Araba Nasıl Şarj Edilir

20.08.2021

Arabada Ne Tür Benzin Kullanıldığını Bir Önemi Var mı

03.08.2021

Araç Rölantideyken Titriyorsa Ne Anlama Gelir

30.03.2020

Eğitim Düzeyi