Neden Kasko Yaptırmalısınız

ABONE OL

Kasko, bir aracın öngörülemeyen risklere karşı güven altına alınmasını sağlayan bir sigorta modelidir. Hem sizde hem de aracınızda meydana gelecek olan maddi hasarlar kasko sigortanız tarafından karşılanır. Özellikle hatalı olduğunuz bir kaza neticesinde aracınızda meydana gelebilecek olan zararı karşılanmasının tek yolu kasko sigortasıdır.

Kasko Nedir?

Kasko aracınızın yanması, çarpması, çalınması ve bunlar gibi pek çok risk durumunda teminat altına alınmanızı sağlar. Kaskoda teminat seçenekleri çok fazladır. Bunun için karşılaşabileceğiniz tüm riskleri kapsayan bir kasko sigortasını yaptırmış olmak çok daha mantıklı seçimdir. Bunun için kasko sigortası yaptırmadan önce mutlaka poliçenizin detaylarını okumanız gerekir. 

Kasko ve Trafik Sigortası Arasındaki Fark Nedir?

  • Kasko sigortası trafik sigortasından farklı olarak çalışır. Kasko sizin aracınızda meydana gelebilecek hasarı karşılarken trafik sigortası uçuncu şahıslara verilecek olan hasarı karşılar.
  • Kasko zorunlu olmayan bir sigortadır ve yaptırılması isteğe bağlıdır. Trafik sigortası ise zorunludur ve trafikte hareket eden tüm motorlu araçların trafik sigortası yaptırması gerekir.
  • Kasko sizin hatanızın olup olmadığına bakmaz ve olası bir zarar durumunda doğrudan devreye girer.

Kasko Fiyatları Nasıl Belirlenir?  

Kasko sigortasında fiyatlar sigorta şirketi tarafından belirlenir. Genel sigorta şartları her firmada aynı olsa da, her firmanın ek teminatları birbirinden farklıdır. Bunun için tercih edeceğiniz teminatlar kasko sigortası fiyatlarını belirleyecektir.

Kasko sigortası yapılırken yaş ve ehliyet oldukça önemlidir. Yeni ehliyet almış genç birisiyle eski ehliyeti olan orta yaştaki bir sürücü aynı ücreti ödemez.

Bulunduğunuz şehir kasko fiyatlarını etkiler. Örneğin İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde yaşıyorsanız kasko sigortanız küçük şehirlere göre daha yüksek olacaktır. Bunun nedeni büyükşehirlerde kaza riski oranının daha yüksek olmasıdır.

Herkes için kasko sigortasında farklı fiyatlar uygulanmasının en önemli nedenleri yukarıda belirttiğimiz maddelerdir. Ancak bunların dışında da kasko sigortası fiyatlarını etkileyen birtakım faktörler vardır. Eğer siz aracınızı güvenli bir şekilde kullanmak ve özellikle ehliyetini ve aracını yeni almış biriyseniz bu durumda mutlaka kasko sigortanızı yaptırmanız gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.11.2020

Güvenli Durma Mesafesi Nedir

07.08.2023

Oksijen Sensörü Arıza Belirtileri Nelerdir

18.09.2020

Karanlık Yolda Araç Nasıl Kullanılmalı

17.12.2020

Trafikte Alkol Sınırı Nedir