Nakliyat (EMTEA) Sigortası Nedir

ABONE OL
Nakliyat (EMTEA) Sigortası Nedir

Nakliyat, her insanın ihtiyacı olan hizmetlerin başında geliyor. Bazıları evini taşıtmak, bazıları ise ofisini taşıtmak için bu hizmeti alıyor. Ancak taşınacak eşyanın hassasiyeti ve maddi değeri güvenliği de en üst seviyede tutmayı zorunlu kılıyor.

Bir eşyanın güvenli bir şekilde bir yerden başka bir yere taşınması sadece profesyonelliği değil aynı zamanda önlemleri de gerekli kılıyor. Nakliyat sigortası yani diğer bir deyişle emtea sigortası bu güveni sağlayabilecek en önemli güvencelerin başında geliyor.

Emtea Nakliyat Sigortası nedir?

Emtea sigortası, bir yükün karayolu, havayolu, denizyolu ve demiryolu üzerinden nakil yapılarak bir yerden başka bir yere taşınması esnasında meydana gelebilecek olan hasar ve kayıpların poliçede belirlenmiş rakamlar doğrultusunda güvenceye alınması işlemidir.

Nakliyat sigortası neden alınmalı?

Nakliyat sigortasının neden alınması gerektiğini anlayabilmek için taşınacak eşya ve taşıma işlemi sırasında nelerin olabileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Örneğin taşınma esnasında çarpma ve çarpışma gibi durumlarda sigorta devreye girerek olası zararın korunmasını sağlar. Sigorta şirketleri tarafından verilen bu hizmetin genel şartları aşağıdaki gibi belirtilebilir.

Nakliyat sigortasının genel şartları nelerdir?

  • Taşınma esnasında olabilecek tüm hasarlar sigorta firması tarafından karşılanır.
  • Deniz taşımacılığında işleyiş daha farklıdır. Bu tür taşıma işlemlerinde terör olayları ve grev gibi eylemlerde sigorta devre dışı kalır.
  • Taşınma sırasında eşyada meydana gelebilecek herhangi bir kırılma, kaybolma ve hasar gibi durumlar sigorta poliçesi kapsamındadır.
  • Taşınan malların araç içerisinde parçalanması ve dağılması sigorta hizmeti dışında kalabilir. Bu nedenle nakliyat sigortası yaptırırken nakliyat firması seçimine dikkat etmek gerekir.
  • Taşıma esnasında eşyalara bilerek zarar verilmesi sigorta kapsamı dışında kalmaya neden olur.
  • Nakliyat sigortası eşyaların araca yüklenmesi ve yolculuğun başlamasıyla birlikte devreye girer.

Nakliyat sigortası fiyatlarını etkileyen faktörler nelerdir?

Nakliyat sigortasının fiyatlarını etkileyen birtakım faktörler vardır. Örneğin taşınmanın yapılacağı araç, teminatın kapsamı, paketleme ve ambalajlama, taşıma şekli, eşyanın cinsi gibi sayılabilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.12.2020

Kış Yol Koşullarında Güvenli Yolculuk Nasıl Yapılır

23.09.2021

Hangi Durumlarda İkame Araç Verilir

03.04.2023

Dijital Ehliyet Başvurusu Nasıl Yapılır?

23.05.2022

F Sınıfı Ehliyet Nedir, F Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır