Muayenesi Yapılmayan Araç Satılır mı

ABONE OL
Muayenesi Yapılmayan Araç Satılır mı

Muayenesiz araçla trafiğe çıkmak ceza gerektiren bir durumdur. Trafikte başka araçları da riske sokabilen muayenesi yaptırılmayan araçlar güvenli bir şekilde seyahat edebilmenin önünde bir engel teşkil etmektedir. Trafik kazalarının önüne geçebilmek için araçların düzenli aralıklarla muayenesinin yapılması gerekmektedir. Araçların daha verimli ve düzenli çalışabilmeleri için muayenelerinin yapılması şarttır. Tıpkı insanların düzenli olarak hastaneye gidip gerekli olan kontrollerinin yapılmasının kişinin sağlığı ve daha büyük sorunların önlenmesi için gerekli olduğu gibi araçlarında düzenli olarak kontrol edilmesi oluşabilecek başka sorunları önlemek açısından çok büyük öneme sahiptir.

Muayenesi yapılmayan araçların satışı da yapılmamaktadır. İkinci el bir araç almak isteyenlerin ilk dikkat etmesi gereken konu aracın muayenesinin yapılıp yapılmadığı olmalıdır. Çünkü muayenesi yapılmayan araçlarda satış sırasında bir takım sıkıntılar ortaya çıkmaktadır.

Egzoz Muayenesi

Taşıtların muayeneden geçebilmesi için genel muayenen yanında egzoz muayenesinden de geçebilmesi gerekmektedir. Muayenesi yapılmayan aracın satışının gerçekleşemediği gibi egzoz muayenesi yapılmayan aracın da satışı gerçekleşmemektedir.

Trafikte hem araç sahibinin hem de diğer taşıtların güvenliği için muayenesi yapılmayan araçla trafiğe çıkmamak gerekmektedir. Aracın muayenesinin düzenli olarak yapılmasıyla hem araç sahibi hem de trafikte yer alan diğer sürücüler için büyük bir risk ortadan kalkmaktadır. Bunun yanında düzenli olarak aracın muayeneden geçmesiyle araç daha da değer kazanacak ve satışı konusunda sahibine kolaylık sağlayacaktır.

Araçların muayenesi her iki yılda bir defa olmak üzere düzenli aralıklarla yapılmaktadır. Satış için notere gidildiğinde muayenesi yapılmayan araçların satışı gerçekleşmeyecektir.

Araç Satışı Nasıl Yapılmaktadır?

Bir çok insan hayatı boyunca en az bir kere de olsa araç alıp satmıştır.araç alıp satmak zor gibi görünmesine rağmen işleyişi öğrendikten sonra aslında o kadar da zor olmadığı anlaşılacaktır. Bu konuda yapılması gereken ilk şey aracın gerçek değerinin öğrenilmesi olacaktır. Araca uygun fiyat veren alıcı bulunduktan sonra noter aracılığı ile satış gerçekleşmektedir. Satışın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için aracın geçmişe dönük borcunun olmaması gerekmektedir. Bu nedenle araç sahibinin noter işlemlerinden önce aracın borcu varsa ödemesi gerekmektedir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.06.2022

İbradı Sürücü Kursları – İbradı Ehliyet Kursları

08.06.2020

Sakarya Sürücü ve Ehliyet Kursları

03.02.2021

Araç Çalınması Durumunda Kasko Bedeli Nedir

28.06.2021

Akü Suyu Azalırsa Ne Olur