Motosiklet Kaskosu Nasıl Yaptırılır

ABONE OL
Motosiklet Kaskosu Nasıl Yaptırılır

Motosiklet kaskosunun otomobil kaskosundan hiçbir farkı yoktur. Motosiklet sigortasının kapsamı ise sigorta şirketine göre değişiklik gösterir. Motosiklet sigortası, motorlu taşıt kullananların kusurunun bulunduğu kazalarda diğer kişinin zararının karşılanmasını sağlar.

Motosiklet kaskosu yaptırdığınızda hem cebinizi hem de motosikletinizi güvence altına almış olursunuz. Motosiklet kaskosu sayesinde yaralanmalı ve ölümlü kazalarda da maddi manevi tazminat bedeli dahil edilir.

Motosiklet kullanmanın riskleri otomobil kullanmaktan daha yüksektir. Doğal olarak bu da motosiklet kaskosunun fiyatının daha yüksek olmasına imkan sağlar. Motosiklet kaskosu yaptırdığınızda motorunuzda orijinal olarak bulunan tüm parçalar kapsam içerisine alınır ve teminata eklenir. Bu nedenle kaskonuzu yaptırırken içeriğe tüm aksesuarların dahil edilmesi önemlidir. Eğer daha sonrasında herhangi bir aksesuar eklemek isterseniz ek prim ödemesi yapmanız gerekir.

Motosiklet kaskosu yapılırken, sigorta şirketi hasarın meydana geldiği tarihten itibaren o güne ait satım piyasa değerinde teminat altına almış olur.

Motosiklet Kaskosu Yaptırmak

İhtiyacınıza uygun olan motosiklet kaskonuzu yaptırdıktan sonra güvenli ve konforlu bir sürüş gerçekleştirebilirsiniz. Motosiklet sigortası yapılırken fiyatları belirleyen birden fazla faktör vardır. Bunların başında ise aracın modeli, yılı, sürücünün bilgiler gibi durumlardır.

Motosiklet sigortası aracın sahibi kadar yolcuların güvenliği konusunda da oldukça önemlidir. Hangi sigorta şirketinden motosikletiniz için kasko sigortası yaptırmak istediğinize de kendiniz karar verebilirsiniz. Sigorta şirketleri yukarıdaki bilgiler doğrultusunda bedeli belirlerken her sigorta şirketinden farklı rakamlar çıkabilir ve siz de bu sayede bunlar arasından en uygun olanını tercih edebilirsiniz.

Motosiklet Sigortası Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Motosiklet kaza riski yüksek olan bir araç olduğu için sigortanızı yaptırırken doğrudan fiyata odaklanmamanız gerekir. Kasko sigortası sizin motorunuzda meydana gelebilecek bir hasar halinde devreye gireceğinden muhatap siz olursunuz ve dolayısıyla seçtiğiniz firmanın kurumsallığı ve hizmeti nasıl işlettiği göz önünde bulundurulması gerekir. Yani fiyattan ziyade kaliteli hizmet veren bir sigorta şirketini seçmek her zaman doğru olacaktır.

Motosiklet Kaskosu Nasıl Fiyatlandırılır?

Motosiklet kaskosu yaptırılırken fiyatı belirleyecek olan şey motorun plakası, sigorta poliçesinin daha önce var olup olmadığı ve sürücünün yaşı gibi faktörler göz önünde bulundurulur.

Motosikletler hakkında merak edilen bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.10.2023

Ehliyet Aldıktan Sonraki Süreç Nasıl Olmalı

14.12.2023

Ehliyetlerin Uluslararası Geçerliliği Var mıdır

15.06.2021

Araba Jantlarında Ne Tür Boya Kullanılır

30.03.2021

HGS Yerine OGS’den Geçme Cezası Ne Kadar? 2021