Motorunuzda Karbon Birikmesini Nasıl Önlersiniz

ABONE OL
Motorunuzda Karbon Birikmesini Nasıl Önlersiniz

Karbon Birikimi Nedir?

Motorda karbon birikimi iyi bir şey değildir. Aracın genel performansında değişiklik yapar ve aracınızın yakıtını etkiler. Karbon birikimini anlatabilmek için en basit tanımlama bir evin bacasıdır. Evinizdeki bacanın içi ne kadar çok kurum tutarsa sobanın hava alması da o kadar zorlaşır ve doğal olarak ısınma istendiği gibi olmaz. Otomobillerde de durum tıpkı bu şekildedir. Aracın motorunda aşırı karbon birikmesi olursa motor tam performansını gösteremez ve bu da sizi rahatsız eder.

Aşağıda motordaki karbon birikiminin nasıl önlenmesi gerektiği hususunda birkaç önemli başlık yer almaktadır.

Sürüş Alışkanlığı

Karbon birikiminin ilk ve en önemli nedenlerinden biri sürüş alışkanlıklarınız ve sürüş ortamınızdır. Örneğin, trafikte sürekli araç kullanıyorsanız ve bçok dur-kalk yapıyorsanız bu durumda motorda karbon birikimi meydana gelebilir.

Hatta bazı sürücüler yakıt tasarrufu yapabileceklerini düşünerek araçlarını daha düşük hızlarda sürmeyi tercih eder. Bu da motorda karbon birikmesine bir nedendir.

Aracı Çok Uzun Süre Isıtmayın

Bazı sürücüler araçlarına iyi geleceğini düşünerek çok uzun süre ısıtmayı tercih etmektedir. Ancak aracı uzun sürse boyunca boşta çalıştırırsanız motorun durumunu etkileyebilecek önemli miktarda karbon birikimine neden olabilirsiniz.

Asla Yağ Değişimini Atlamayın

Karbon birikimini azaltmanıza yardımcı olabilecek en basit unsurlardan biri yağ değişimini atlamamaktır. Bildiğimiz gibi yağ, motorunuzun yağlanmasını sağlar ve aşırı ısınmasını önler.

Doğru Yakıt Türünü Kullanın

Bazı sürücüler ekonomilerini göz önünde bulundurarak bilmedikleri yerlerden ucuza yakıt almayı tercih etmektedirler. Fakat bunun beraberinde getireceği daha büyük masrafı göz ardı etmiş olurlar. Bunlardan bir tanesi de motorda karbon birikmesi şeklindedir.

Karbon Temizliği Yaptırın

Motorunuzda karbon birikintisi varsa, karbon temizliği yapmanın zamanı gelmiş demektir. Aracınızın bakımını yaptırırken motordaki olası karbon kontrolünü de yaptırmanız gerekir.

Motor Yağı Karbon Birikimini Önleyebilir mi?

Evet, motor yağının kullanılması aracınızın karbon birikimini azaltmasına yardımcı olur. Ancak, aracınız için doğru motor yağını kullanmanız ve en ucuzunu seçmemeniz de önemlidir. Aracınızın kullanım kılavuzuna baktığınızda ne tür yağ kullanmanız gerektiği konusunda fikir alabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettikleriniz için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.09.2022

SRC Belgesi Nedir, Kimler SRC Kursuna Katılabilir

05.07.2021

Traktör Ehliyeti Nedir

05.10.2021

Otomobil Merkezi Kilit Sistemi Nedir

30.09.2020

Hava Filtresi Nedir