Motor Yağının Kalitesi Önemli mi

ABONE OL
Motor Yağının Kalitesi Önemli mi

Bir aracınız var ve aracınıza iyi baktığınızı söylemek istiyorsanız o zaman rutin bakımlarını eksiksiz bir şekilde yapmanız gerekiyor. Aracın rutin bakımları yağı, suyu ve filtrelerini değiştirmekten ibaret gelebilir, lakin koyduğunuz yağın markasından, kalitesinden hava filtrelerinin kalitesine kadar her şeyin iyi olması, aracınızla uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir. Yani çok basit olarak değerlendirmiş olduğunuz her şey aslında aracınız için hayati bir öneme sahiptir.

Motor araçta sürekli olan parçalardan oluştuğu için düzenli bir şekilde çalışabilmesi için uygun yağa ihtiyaç duyar bu nedenle iyi yağ motorun sağlıklı kalması ve uzun süre iyi çalışması için gereklidir. Motordaki parçaların çoğu metal ve hareketli olduğu için çok fazla sürtünme yaratabilir ve bunu önlemek için iyi bir yağlamaya ihtiyaç duyar. Motor çalışırken yüksek bir ısı üretir ve motor yağı bu ısıyı izole ederek parçaların korunmasını sağlar.  Yağ aynı zamanda motordaki havadan gelen oksijenin zamana karşı iç parçaları aşındırdığı oksidasyona karşı da koruyucu bir etkiye sahiptir.

Tüm bunlar iyi bir motor yağından istediğiniz ve beklediğiniz şeylerden bazılarıdır.  Ucuz yağ daha az etkili olmakla kalmaz, aynı zamanda ek sorunlara da yol açabilir. Bu sorunları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Artan yakıt tüketimi
  • Pistonlara yağın sızması
  • Yağ birikmesi ve yanma odasına geçmesi
  • Parçaları korumak için yetersiz yağlama

Sentetik motor yağı kullanmalı mısınız?

Sentetik yağlar üretici firmalar tarafından tavsiye edildiğinden dolayı şu an kaliteli yağdan bahsedildiğinde sentetik yağlar ön plana çıkmaktadır. Ancak genel olarak konuşacak olursak Türkiye şartlarında şu an satışı gerçekleştirilen motor yağlarının büyük bir bölümü kendisinden beklenen kaliteyi sunmaktadır. Bunun içinde aracınıza yağ alırken markayı tercih etmek yerine aracınız için uygun rakamlardaki yağı seçmek çok daha önemlidir.

Yağ Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Bir aracın motor yağının değiştirilmesi gereken azami süre 10 bin kilometredir. Ancak aracınızın modeli ve kullanmış olduğunuz yağ bu sürenin 5000’lere kadar düşmesine de neden olacaktır. Bunun için net bir zamanı servisiniz size söyleyecektir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.08.2023

Engelli Raporu ile Araç Nasıl Alınır

24.08.2022

Araç Gösterge Panelindeki İşaretler Ne Anlama Gelir

16.08.2022

Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobil Modelleri

08.12.2021

Egzoz Sistemi ve Sorunların Giderilmesi