Motor Yağı Hangi Renk Olmalı

ABONE OL
Motor Yağı Hangi Renk Olmalı

Bir aracın bakımı söz konusu olduğunda, yağının düzenli kontrol edilmesi ve üreticinin önerdiği aralıklarda değişiminin yapılması gerekir. Düzenli yağ değişimi motorun temizlenmesine, hareketli parçalarının yağlanmasına, paslanmanın önlenmesine ve motorun ömrünün uzamasına yardımcı olur.

Motor Yağının Rengi

Motor yağı seviyesini kontrol etmek olası sorunları tespit etmenize yardımcı olabilir. Özellikle yağın renk tonları bazı sorunların habercisidir.

Motor Yağının Rengini Ve Netliğini Nasıl Kontrol Edersiniz?

Motor yağının rengini kontrol etmek uzun sürmez. Aracınızı düz bir zemine park edin ve aracı durdurarak 10 veya 15 dakika soğumasını bekleyin. Motor soğumuş durumdayken kaputu açın ve yağ çubuğunu bulun. Yağ çubuğunu dışarı çekin, bir kağıt havlu veya bezle silerek temizleyin, ardından geri yerine yerleştirin. Bir süre bekleyin ve tekrar dışarı çekin çubuk üzerinde yağ seviyesini ve rengini görebilirsiniz.

Motor Yağı Ne Renk Olmalı?

Yeni motor yağı, zeytinyağı kıvamında, hafif yarı saydam kehribar rengindedir. Yağ eklendikten sonra motor bloğunda dolaşır, hareketli parçaları yağlar, ısıyı yeniden dağıtır, motoru temizler. Bu döngü nedeniyle zamanla koyulaşır ve kalınlaşır, bu da onu daha az verimli hale getirir.  

Temiz Motor Yağının Rengi Nasıldır?

Temiz motor yağı, aracınızdaki yağın türüne ve aracınızın yaşına bağlı olarak farklı tonlarda olur. Açık kehribardan koyuya doğru giderken en koyu hali yağın görevini başarılı bir şekilde yaptığını ve değiştirilmesi gerektiğini gösterir.

Siyah Motor Yağı Ne Anlama Geliyor?

Koyu renkte olan motor yağı kalınlaşmış ve görevini tam olarak yerine getiremiyor demektir. Bu yağlar katılaşmış halde olacağından dolayı aracın performansına etki edeceği gibi motor arızasına da neden olabilir.

Kahverengi veya Gri Motor Yağı Neyi Gösterir?

Kahverengi motor yağı acil bir durumu göstermez, grimsi motor yağı, soğutma sıvısı sızıntısından kaynaklanan bir sorunun olduğunu gösterir.

Motor yağı motorun ömrünün uzaması ve aracın performansının artması açısından önemlidir. Bu nedenle düzenli olarak değiştirilmesi ve eksik olması halinde tamamlanması gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.02.2021

Park Sensörü Nedir, Park Sensörü Montajı Nasıl Yapılır

28.07.2021

2022 Mercedes-Benz EQS İncelemesi

26.10.2020

Otobüs Şoförü Maaşları 2020

24.08.2022

Araç Gösterge Panelindeki İşaretler Ne Anlama Gelir