Motor Yağı Değişmezse Ne Olur

ABONE OL
Motor Yağı Değişmezse Ne Olur

Motor yağı, arabanızın sorunsuz çalışmasını sağlamak için çok şey yapar. En önemli işi motoru yağlamak ve ısıyı motorunuzdan uzaklaştırmaktır. Aracınızdaki yağ motorunuzda dolaşırken, arabanızı çalışır vaziyette tutabilmek için aynı anda onlarca motor bileşenini sürekli olarak yağlar. Yağ motorun etrafında hareket ederken, motorun üretmiş olduğu ısıyı uzaklaştırır.

Neden Yağı Değiştirmelisiniz

Yağ motorda hareket ettikçe, motordaki kiri ve diğer küçük kalıntıları da toplar. Bu durum motoru parçacıklardan arındırmaya yardımcı olurken, zamanla yağ etkili olamayacak kadar kirlenir. Bu nedenle yağ değişiminin mutlaka yapılması gerekir.

Yağ Değişimini Atladığınızda Ne Olur?

Yağ değiştirilmezse, aracınızın motorunda birçok sorun olmaya başlayacaktır. En yaygın sorun, motorunuzdaki parçaların ısınmasıdır. Bu, motorun daha az verimli çalışmasına neden olabilir ve zaman geçtikçe motor bileşenlerinin eğilip yıpranmasına neden olur.

Yağ değiştirilmezse, tüm motor zarar görür ve bu da onarım için binlerce lira harcanması anlamına gelecektir. Aracının motor yağını değiştirmeyen sonunda o arabayı bir hurdalığa atmayı göze almış demektir.

Yağlama Nedir?

Otomobiller hareketini motora ve bu motor üzerindeki birbirine bağlanmış olan parçalara borçludur. Bu parçaların büyük çoğunluğu metal olduğu için birbirine temas etmemeleri gerekir. İşte yağlama işlemi burada devreye girer ve sürtünmeyi önler. 

Yağ Filtresi önemli mi?

Günlük yaşam içerisinde pek çok şeyin önüne set ekleyebilir ve istemediklerimizi almayabiliriz. Yağ filtresi ise araçtaki istenmeyen parçacıkların motora girmesini önler. Kritik olan bu parça yağın temiz kalmasını da sağlar. Yağ filtreleri orijinal ve yan sanayi olarak satılır. Yan sanayi olan filtreler yüksek yağ basıncında doğru çalışamadığından tam bir koruma sağlamaya bilir. Bunun için aracınıza filtre alırken en kalitelisini almak mantıklı olacaktır. Hava filtreleri tek kullanımlıktır ve yeteneğini kaybettikten sonra ikinci kez kullanılması doğru değildir.

Yağ değişiminin önemi

Her otomobil markası motor yağı konusunda farklı önerilerde bulunabilir. Bunun için yağ değişimi için aracınızın kullanma kılavuzuna bakabilirsiniz. Bu konuda gerekli donanıma sahip değilseniz ustanızla görüşebilirsiniz. Hangi motor yağı kullanmanız gerektiğini, motor yağınızın ne zaman değişmesi gerektiğini size belirteceklerdir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.09.2022

Yurt Dışına Arabayla Çıkmak için İzlenmesi Gereken Prosedürler

12.05.2022

CE Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, CE Sınıfı Ehliyet Nedir

13.07.2021

Düşük Emisyonlu Araç Nedir

15.04.2022

HGS Ceza Borç Sorgulama Nasıl Yapılır? HGS Bakiye Sorgulama