Motor Yağ Seviyenizi Nasıl Kontrol Edebilirsiniz

ABONE OL
Motor Yağ Seviyenizi Nasıl Kontrol Edebilirsiniz

İdeal olarak, yağınızı haftalık olarak kontrol etmelisiniz, ancak çoğu sürücünün bunu yapmayacağını biliyoruz. Özellikle uzun bir yola gidip geliyorsanız veya sık sık seyahat ediyorsanız, yağ seviyenize ayda bir kez bakmak iyi bir fikirdir.

Yağ seviyenizi evde kendiniz nasıl kontrol edeceğiniz ise aşağıda belirtilmiştir:

Yağ Seviyesini Kontrol Etme

Arabanızı düz bir zemine park edin, zeminin düz olması çok önemlidir. Sonrasında aracı durdurun ve motor sıcaksa soğumasını bekleyin, bu işlem birkaç dakika sürecektir.

Yağ tankınızın hemen üstünde seviye ölçüm çubuğu vardır Yağ seviye ölçüm çubuğu parlak sarı halka şeklindedir. Ancak her araçta sarı renkte olmayabilir.

Yağ çubuğunu bulunduğu yerden çıkarın ve önce temiz bir bezle silerek temizleyin. Sonrasında çıkardığınız yerden tekrar içeri doğru koyun ve bir saniye sonra tekrardan çıkarın.

Çubuğun üzerinde yağ seviyelerini gösteren çizgi vardır. Eğer yağınız maksimum ve minimum çizgisinin tam ortasındaysa o zaman sorun yok demektir. Bu iki çizgi arası çok önemlidir.

Çok Düşük veya Çok Yüksek

Yağ seviyeniz alt çizginin altındaysa veya yağ çubuğunda hiç yağ yoksa bu büyük bir problemdir. Hemen motor yağınızı doldurmalısınız. Bunu kendiniz nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız aracınızdaki yağ durumuna göre servisi çağırabilirsiniz. Motor yağı olmayan bir aracın hareket ettirilmesi motora çok büyük zarar verebilir.

Ölçüm çubuğundaki yağ seviyeniz çizginin üzerindeyse, depo aşırı doldurulmuştur. Fazladan yarım litre herhangi bir hasara neden olmayabilir, ancak bundan çok daha fazlası motorda önemli hasara neden olabilir. Hazneye çok fazla yağ döküldüğünde, fazla yağ dönerken krank miline çekilebilir.

Motordaki yağ, çalışan tüm sistemin hatasız bir şekilde hareket etmesini sağlamak için çok önemlidir. Yukarıda belirttiğimiz hassasiyet doğrultusunda aracınızın motor yağını mutlaka kontrol ettirmeyi ihmal etmeyin. Yağın ne zaman değiştiği ise servisiniz tarafından size verilecek olan kağıtta yazacaktır. Bir sonraki yağ değişim zamanınızı bu kağıtla birlikte kontrol edebilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.07.2020

Hangi Trafik Kazalarında Polis Çağrılır

05.02.2021

Renk Körü Ehliyet Alabilir mi? 2021

29.05.2020

Sürücü Belgesi İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır

22.06.2020

DE Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, DE Sınıfı Ehliyet Nedir