Motor Ehliyeti Sınavları Nasıl Yapılır

ABONE OL
Motor Ehliyeti Sınavları Nasıl Yapılır

Motosikletler ulaşımı kolay hale getiren önemli ulaşım araçlarından bir tanesidir. Motosikletin silindir hacmine göre gücü belirlenir ve doğal olarak motosikletin türüne göre ehliyetleri de sınıflandırılır. Her ehliyet sınıfı için bazı şartlar söz konusudur, ancak tamamında sürücü adayının eğitim alması ve bu eğitim sonucunda sınava girmesi gerekir.

Motosiklet ehliyeti almak isteyen bir kişinin merak ettiği husus ise bu ehliyetin ne şekilde alındığı hususundadır. Motosiklet ehliyet sınavında toplamda 50 adet soru sorulur. Her soru 2 puan değerindedir ve sınava giren aday sınav 70 puan almalıdır.

Motosiklet Ehliyeti Sınavları Nasıl Yapılır?

Motosiklet ehliyeti sınavında adaylara sorulacak olan 50 sorunun 12 tanesi ilk yardım konularını içerir. 23 tanesi trafik ve çevre, 6 tanesi trafik adabı 9 tanesi ise araç tekniği ve motordan oluşmaktadır.

Motosiklet ehliyeti sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlendiği için sınavların tarihleri de yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanır. Her aday eğitim sürecini tamamlamalı sınav günü ve saatini sürücü kursundan öğrenmelidir.  Sınav günü ve saati belli olan adayların gününde sınav yerinde 30 dakika öncesinden hazır bulunması gerekir. 30 dakikalık hazırlık sürecinin ardından aday salona alınarak online sınava katılır.

Sınavın sonuçları sınav sonunda hemen açıklanır, ancak adaylar isteğe bağlı olarak da sürücü kursunu arayarak sınavdaki başarısı hakkında bilgi alabilir.

Araç Tekniği ve Motor Konuları Nelerdir?

Motosiklet ehliyeti sınavında en zor olduğu düşünülen konu motor sorularıdır. Aslında sürücü adayı eğitimlerini aksatmadan gelip daha önce çıkmış olan motor sorularına göz attığında bu soruların da en az diğerleri kadar kolay olduğunu görecektir. Doğal olarak ehliyet alma sürecinde hazırlık aşaması çok önemlidir.

Motosiklet sınavını başarılı bir şekilde geçen adaylar direksiyon sınavına alınırlar. Direksiyon sınavı toplamda 35 dakika sürer ve bunun 5 dakikalık bölümü parkurda geçer. Parkurun ardından 30 dakikalık direksiyon sınavı için trafiğe çıkılır. Direksiyon sınavının hemen ardından aday geçip kaldığını öğrenebilir. Eğer başarılı olmuşsa ehliyet almaya hak kazanmış demektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.12.2020

Şirket Aracında Araba Kazası Yaşarsan Ne Olur

15.11.2021

Arabanın Kaloriferi Neden Soğuk Üfler

23.03.2021

Sürücü Belgesi Olan Kişilerin Ruhsal Hastalığı Saptandığında Yapılacaklar

12.10.2020

Trafik Sigortası Rücu Şartları Nelerdir