Motor Ehliyeti Sınav Soruları

ABONE OL
Motor Ehliyeti Sınav Soruları

Ehliyet her motorlu taşıt kullanan kişinin alması gereken zorunlu bir belgedir. Belgenin sınıfı ise kullanılacak olan aracın belirlenmesini sağlar. Buna göre kullanmak istediğiniz araç motosiklet ise o zaman motosiklete uygun olan ehliyeti almanız gerekir.

Motosiklet ehliyeti de tıpkı diğer ehliyetler gibi sürücü kursları tarafından verilir ve kursta eğitimini alan her birey sınava girmek zorundadır. Sınav internet üzerinden online olarak yapılır. Sınav esnasında sürücü adayına toplamda 50 soru sorulur ve bu 50 soru içerisinden 35 tane doğru yapması beklenir. Her soru 2 puan değerindedir ve 35 sorunun karşılığı 70 puandır.

Motosiklet ehliyeti sınav soruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanır. Her sınavda adaylara başka sorular sorulur ancak sorular daha önceki sınavlardan benzer ya da aynısı olduğu için eski sorulara çalışmak sınavda başarılı olmanızı sağlayacaktır.

Motosiklet Ehliyeti Sınav Soruları

Motosiklet eğitimi için sürücü kursuna devam oldukça önemlidir. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı yoklamaları da devamsızlıkları da sürekli olarak denetler. Kursa devam etmeyen kişilerin kayıtları iptal edileceğinden dolayı sınava girmeleri de mümkün olmayacaktır. Motosiklet ehliyeti sınavı tamamlandıktan sonra cevaplar aynı gün açıklanır ve bu sayede sürücünün başarılı olup olmadığı da belirlenmiş olur. Her sürücü adayı 4 kez sınava girme hakkına sahiptir. Dördüncü sınavda da başarı elde edemeyenler kursa tekrardan baştan başlaması gerekir.

Ehliyet Sınavı Soruları Nelerdir?

Ehliyet sınavını 4 ana temel üzerinde toplamak gerekir. Bunlar motor, ilkyardım, trafik adabı, trafik ve çevre konularıdır. Sınavda sorulan soruların sayısı da önceden belirlenmiştir. buna göre sınavda derslere göre sorulacak olan soru sayısı şöyledir:

  • 12 adet ilk yardım sorusu
  • 23 tane trafik ve çevre sorusu
  • 6 tane trafik adabı sorusu
  • 9 tane araç tekniği ve motor sorusu

Sınavı geçebilmeniz için bilmeniz gereken 35 soruyu yukarıdaki dağılıma göre yanıtlayabilirsiniz. Yani hangi konudan kaç tane doğru yaptığınızın herhangi bir önemi yoktur. Sınavda yapacağınız yanlışlar doğruyu götürmez.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.11.2020

Sıfır Araç Garantisi Nedir

29.06.2022

Araç Muayenesinde Hafif Kusurlar Nelerdir

13.11.2020

Araba Kullanırken Deprem Olursa Ne Yapılmalı

20.01.2022

Menemen Sürücü Kursları - Menemen Ehliyet Kursları