Motor Ehliyeti Nasıl Alınır

ABONE OL
Motor Ehliyeti Nasıl Alınır

Motor kullanmak ve güvenli bir şekilde trafik kurallarına uyarak yolculuk etmek istiyorsanız öncelikli olarak kullanmak istediğiniz motorun sınıfına göre ehliyete sahip olmanız gerekir. Bizde bu yazımızda yeni motosiklet ehliyeti almak isteyenlere hangi tip ehliyet almaları gerektiği hususunda bilgilendirme yapalım istedik.

Motosiklet Ehliyeti Nasıl Alınır?

Motosiklet ehliyeti almak için öncelikli olarak tüm ehliyet sınıflarında olduğu gibi bir sürücü kursuna yazılmanız gerekiyor. Yani motor ehliyeti vermekle yükümlü olan sürücü kurslarıdır. Sürücü kursuna yazılırken göz önünde tutulan bazı önemli hususlar vardır. Örneğin sürücü adayının yaşı gibi: Yani kullanmak istediğiniz motosikletin sınıfının yaşınızla uyumlu olması gerekiyor.

Aşağıda hangi motor ehliyeti sınıfının hangi özellikleri kapsadığı açık bir şekilde ifade edilmiştir.

M Sınıfı Motor Ehliyeti: M sınıfı motor ehliyetiyle moped olarak bilinen motosikletleri kullanabilirsiniz. Bu tip motosikletler 2–3 ya da 4 tekerleklidir.

A1 Sınıfı Motor Ehliyeti: A1 sınıfı motor ehliyeti almak isteyen bir sürücü adayı motor silindir hacmi 125 CC olan motosikletleri kullanabilirler. Bu tip motosikletlerde tekerlek sayısı 2 ya da 3 olabilir.

A2 Sınıfı Motor Ehliyeti: A2 sınıfı motosiklet ehliyeti aldığınızda gücü 35 kW olan motosikletleri kullanabilirsiniz.

A Sınıfı Motor Ehliyeti: Motor silindir hacmi 35 kW üzeride olan motosikletleri A sınıfı motor ehliyeti ile kullanabilirsiniz.

B1 Sınıfı Motor Ehliyeti: B1 sınıfı motor ehliyeti aldığınızda 4 tekerlekli olan motosikletleri kullanabilirsiniz.

Motor Ehliyeti Almak İçin Neler Gerekli

Motosiklet ehliyeti alabilmek için koşullar sınıfa göre farklılık gösterir. Burada dikkat edilmesi gereken iki önemli husus vardır. Bunlardan birincisi yaş ikincisi ise tecrübedir. 

Motor Ehliyeti Yaş Sınırı Nedir?

Her motor ehliyeti sınıfının kendisine göre yaş sınırı vardır. Bunun için başvuru da bulunacak olan kişinin almak istediği motor ehliyeti sınıfına uygun yaşa sahip olması gerekir.

Aşağıda yaş sınırları belirtilmiştir.

  • B1, A1 ve M sınıfı motor ehliyeti almak isteyenlerin en az 16 yaşını doldurmuş olmaları gerekir.
  • A sınıfı motor ehliyeti almak isteyen sürücülerin 24 yaşını tamamlamış olması ve iki yıllık A2 sınıfı ehliyetinin olması gerekir.
  • A2 sınıfı ehliyet almak isteyenlerin 18 yaşında olması gerekir,

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.10.2021

Motor Ehliyeti Ne Kadar? Motosiklet Ehliyeti Ne Kadar

22.03.2021

Elektrikli Bisiklet Ehliyet Gerektirir mi

23.03.2022

Afyonkarahisar Merkez Sürücü Kursları - Merkez Ehliyet Kursları

04.06.2020

Motosiklet Ehliyeti Nedir - Kaç Motosiklet Ehliyeti Sınıfı Vardır