Manuel Ehliyetle Otomatik Araç Kullanılır Mı

ABONE OL
Manuel Ehliyetle Otomatik Araç Kullanılır Mı

Otomatik otomobillerin sürüş konforu ve popülerliğinin artmış olması ilk kez ehliyet alacak olan adayların manuel ehliyet mi yoksa otomatik vites ehliyeti mi almalıyım? Sorusunu düşünmesine neden oluyor. Bu soru kafaları karıştırırken merak edilen bir başka hususta manuel ehliyeti olan birinin otomatik araç kullanıp kullanamayacağı konusu oluyor.

Manuel Ehliyet Alan Otomatik Araç Kullanabilir mi?  

Eskiden ehliyet almak isteyen sürücü adayları manuel vitesli araçla sınava girerdi ve bunun bazı zorlukları vardır. Ancak sürücü ehliyetini aldıktan sonra ister otomatik vites araç kullanabiliyor isterse otomatik araç kullanabiliyordu. 2016 yılından sonra ehliyet sisteminde yapılan değişiklikle bu durum sona erdi. Yani günümüzde otomatik ehliyet alan bir sürücü adayı manuel vitesli bir araç kullanamıyor. Peki, manuel vitesli araç kullanabilen biri otomatik araç kullanabilir mi? Derseniz bunun yanıtı da evet olacaktır. Kısacası eskiden olduğu gibi manuel vitesli ehliyet alan sürücüler için değişen herhangi bir şey yok.

Hangi Ehliyeti Almak Daha Mantıklı? Manuel mi Otomatik mi?

Hangi ehliyeti almak daha mantıklı sorusunun yanıtı aslında kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Genel kanı olarak soracak olursanız manuel ehliyet almak daha mantıklı olacaktır. Çünkü otomatik vites ehliyeti aldığınızda kendinizi sınırlamış olursunuz. Bugün otomatik bir araç süren sürücünün yarın ne şekilde bir araç satın alabileceği bilinmeyeceği gibi bazı durumlarda da manuel araç kullanmak zorunda kalabilir. Dolayısıyla B sınıfı bir ehliyete sahipseniz ilerisini de düşünerek hareket etmeniz gerekir. Bu da manuel vitesli araç kullanabilir ehliyeti almanın daha mantıklı olduğu sonucunu ortaya çıkarır.

Otomatik Vites Ehliyetinde Ne Yazıyor?

Otomatik vites ehliyeti aldığınızda ehliyetin üzerinde “Sadece otomatik vites araç kullanabilir.” Şeklinde bir ibare yer almaktadır. Dolayısıyla sürücü otomatik vites ehliyetiyle manuel araç kullanırken bir polis çevirmesine yakalanırsa ya da kaza yaparsa bu durum onun karşısına çıkacak ve haklı olduğu durumlarda bile bunun cezasını hissedecektir.

Otomatik Vites Ehliyetini Manuel Vitese Çevirmek Mümkün mü?

Ehliyet dönüştürmeyle ilgili en çok merak edilen sorulardan birisi de budur. Elbette ki otomatik araba ehliyeti olan bir sürücü ehliyetini manuel ehliyetle değiştirebilir. Bu değişikliği istediği zaman yapabilme hakkına sahiptir. Ancak değişiklik sırasında sürücülerin 14 ders saati olan direksiyon eğitiminin yarısını tamamlayarak direksiyon sınavına girmeleri gerekiyor.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.09.2020

Akünüzün Bitip Bitmediğini Nasıl Anlarsınız

01.10.2020

Neden Tüm Yıl Boyunca Kış Lastikleri Takmıyoruz

02.04.2021

Bir Arabayı Hurdaya Çıkarmanın 4 Temel Nedeni

09.03.2021

Turbolu Araçlar Nasıl Güçlendirilir