M Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir - M Sınıfı Ehliyet Nedir

ABONE OL
M Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir - M Sınıfı Ehliyet Nedir

M ehliyet, küçük tipli motosikletleri kullanacaklara verilen ehliyet türüdür. M sınıfı ehliyet, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet gerektiren araçları kullanabilmektedir. Sürücü adayları, M sürücü belgesi almak isteyebilir. Peki, M ehliyet nasıl alınır, M ehliyet hangi araçları kullanır? İşte, M sürücü belgesi ile ilgili merak edilenler. 

M Ehliyet Nedir?

Ehliyet M sınıfı, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 75. maddesinde tanımlandığı üzere iki, üç ve dört tekerlekli motorlu bisikletleri (MOPED) kullanılacaklara verilen ehliyet türüdür. M ehliyet motor bisiklet kullanımı için verilmektedir. MOPED kullanmak istiyorsanız MOPED ehliyet almak zorundasınız. 

M Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?

M sınıfı ehliyet ne sürer sorusu sürücü adaylarının merak ettiği sorular arasındadır. M sürücü belgesi almak isteyen sürücü adayları, tüm motosiklet ve MOPED’leri kullanabilir. M ehliyet araçları, tüm motosiklet ve MOPED araçları kapsar.  2-3 ve 4 tekerlekli motorlu bisikletleri kullanabilmek için M sınıfı ehliyet alınması gerekir. M sınıfı sürücü belgesine sahip olduğunuzda yalnızca hızı 50 km’yi geçmeyen araçları kullanmanız mümkündür.

MOPED Nedir?

MOPED araçlar motorlu bisiklet olarak bilinir. MOPED, saatte 45 kilometreyi geçemeyen ve küçük olarak nitelendirilen araçlardır. Bu araçlar bazı şehirlerde kullanım avantajı sağlar. Bunun için özellikle bazı şehirlerde MOPED’ler oldukça tercih edilir. MOPED, kullanabilmek için MOPED sürücü belgesi yani M sınıfı sürücü belgesi almanız gerekir.

M Ehliyet Nasıl Alınır?

M sınıfı sürücü belgesi alabilmek için bazı şartlar gerekmektedir. Sürücü adaylarının, M sınıfı ehliyet alabilmek için sürücü kursuna başvurması gerekir. M sınıfı ehliyet alma yaşı 16 olarak belirlenmiştir. 16 yaşını dolduran sürücü adayları, ehliyet almak için sürücü kursuna kayıt yaptırabilir. Sürücü kursuna kayıt yaptırdıktan sonra sürücü adayları teorik eğitime tabi tutulur.

Teorik eğitimin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ehliyet e-sınava giren sürücü adaylarının bu sınavdan en az 70 ve üzeri alması gerekir. 70 ve üzeri puan alan sürücü adayları direksiyon sınavına girmeyi hak kazanır. Sürücü adayı, direksiyon sınavına girmeden önce direksiyon eğitimi almaktadır. Direksiyon eğitimini tamamlayan adaylar, direksiyon sınavında da başarılı olmaları halinde ehliyet almayı hak kazanır.

M Ehliyet Alma Şartları Nelerdir?

M ehliyet alabilmek için 16 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Yaş sınırını dolduran sürücü adayları sürücü kursuna başvurur.

M sınıfı ehliyet alma şartları şu şekildedir;

  • Öğrenim belgesi
  • Sağlık raporu (Uzman tarafından verilmektedir)
  • Vesikalık fotoğraf

M Ehliyet Alma Yaşı Nedir?

M sınıfı ehliyet alma yaşı, 16 olarak belirlenmiştir. Yaş sınırını dolduran sürücü adayları ehliyet alabilmek için sürücü kursuna başvuru yapabilir. 16 yaşını dolduran sürücü adayları M sınıfı ehliyet alabilmek için sürücü kursuna kayıt yaptırabilir. Sonrasında yazılı ve direksiyon sınavlarını tamamlayan adaylar ehliyet alabilir.

M Ehliyet Harç Ücretleri – M Ehliyet Fiyatları

M ehliyet fiyatları sürücü adaylarının araştırdığı konulardan biridir. M ehliyet alabilmek için ödemeniz gereken bazı harç ve ücretler bulunur. M sınıfı ehliyet harç fiyatı 1.863,70 TL’dir. Harç ücretine ilave olarak M ehliyet fiyatı dahilinde 280 TL değerli kağıt bedeli ve 60 TL vakıf ücreti ödenmektedir. M sınıfı ehliyet fiyat için toplamda ödemeniz gereken toplam tutar ise 2.203.70 TL’dir. M ehliyet fiyatı içerisine sürücü kursu ücretini de eklemek gerekir. Sürücü kursu fiyatları değişkenlik göstermektedir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak ve sürücü kurslarını incelemek için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.11.2021

Elektrikli Arabalar Hakkında Sık Sorulan Sorular

08.06.2021

En Ucuz Sıfır Arabalar 2021

08.07.2021

Honda’nın Garip Ama Etkileyici Başarı Hikâyesi

24.02.2021

Fahri Trafik Müfettişi Nedir? Keyfi Ceza Yazabilir mi