M Sınıfı Ehliyet Hakkında Merak Edilenler

ABONE OL
M Sınıfı Ehliyet Hakkında Merak Edilenler

Trafikte seyir halinde olan motorlu araçların tamamı türüne göre ehliyetli olarak kullanılmak zorundadır. Ehliyet söz konusu olduğunda genelde bilinen B sınıfı ehliyetlerdir. Bunun için ehliyetler arasında en az duyulan M sınıfı ehliyetlerden bahsedelim istedik. M sınıfı ehliyet küçük motorlu araçların kullanılmasında ihtiyaç duyulan bir ehliyet turudur. M sınıfı ehliyet ile ilgili merak ettiklerinizi sizin için bir araya getirdik.

Karayollarında küçük motorlu olarak bilinen araçlar MOPED olarak isimlendirilmiştir. Eğer siz MOBED tarzı bir motorlu araç kullanacaksanız o zaman M sınıfı ehliyetinizin olması gerekir. 

Peki, MOPED ne demektir?

MOPED Nedir?

MOPED motorlu bisiklet olarak geçer. Yani saatte hızı 45 km geçmeyen araçlar bu tur kapsamında değerlendirilir. Bu araçların trafikte sağlamış olduğu avantajlardan dolayı tercih edildiğini biliyoruz. Avantajlarına baktığımızda ise şunları görmek mümkün;

  • MOPED’lerin trafik sigortası yaptırma gibi bir zorunluluğu yoktur. Nedeni ise hızlarının 45 km geçmemesi gösterilmiştir.
  • B sınıfı sürücülerde MOPED kullanabilirler. Bunun için M sınıfı ehliyet almalarına gerek yoktur.
  • MOPED’ler, motorlu taşıtlar vergisi ödemezler.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz hususlar çerçevesinde MOPED kullanmanın birçok avantajı vardır. Özellikle küçükşehirlerde yaşayan kişilerin avantajlarından dolayı bu tür motorlu araçları kullandıklarını biliyoruz.

M Sınıfı Ehliyet

M sınıfı ehliyet almak isteyen kişilerin öncelikli olarak yapması gereken bir sürücü kursu seçmek olmalı. Ancak sürücü kursunda kullanılan araçlar içerisinde bu özelliğe sahip olan motorlu taşıtların olması da önemlidir. MOPED’ler 2,3 ve 4 tekerlekli olarak üretilebilirler. 

M sınıfı ehliyet alabilmeniz için 16 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. TC vatandaşı olmakta aranan şartlardandır. Bunların dışında sizden istenilecek olan belgeler şu şekildedir.

  • Vesikalık fotoğraf
  • Sağlık raporu (Uzman tarafından alınmış olması gerekmektedir)  
  • Öğrenim belgesi

Yabancı Uyruklulardan İstenilen Belgeler 

  • Pasaportun Türkçe tercümesi
  • Öğrenim vizesi ya da ikametgâh örneği (Türkiye’de 6 aydan fazla kalacak adaylar için)
  • Öğrenim belgesi
  • Sağlık raporu
  • Vesikalık fotoğraf

https://www.surucukurslari.com/ adresimizden en iyi sürücü kurslarını görebilir ve seçtiğiniz sürücü kursları' nın genel bilgilerini inceleyebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.04.2021

Yayalara Yol Vermeme Cezası 2021

14.03.2022

Yazlık Lastikler Ne Zaman Takılır? 2022

07.03.2022

Lalapaşa Sürücü Kursları - Lalapaşa Ehliyet Kursları

06.10.2020

Araba Anahtarı Kaybolursa Ne Olur