LPG Tankı Değişimi Nasıl Yapılır, LPG Tank Değişim Süreci

ABONE OL
LPG Tankı Değişimi Nasıl Yapılır - LPG Tank Değişim Süreci

Otomobiller hareket için enerjiye ihtiyaç duyar ve duyulan bu enerjiyi sağlamanın farklı yolları vardır. Bazı otomobiller benzinle bazıları motorinle bazıları elektrikle bazıları da LPG ile çalışır. LPG şu an yakıt türleri içinde en uygun olduğundan dolayı sürücüler otomobil alırken genellikle LPG’li olmasına dikkat ederler.

LPG’li bir otomobilin benzinli otomobilden farkı yoktur. Tek fark ise daha az yakıt tüketiyor olmasıdır. Gün geçtikçe daha fazla gelişen teknoloji özellikle LPG sistemlerinin daha fazla gelişmesine neden olmuştur. Eskiden AVM’lere giremeyen LPG’li otomobiller günümüzde artık her yere rahatlıkla girebilmektedir.

LPG yani sıvılaştırılmış petrol gazı aslında sıvı bir yakıt olmadığından özel bir tankın içinde bulundurulması gerekir. LPG tankı verilen bu ekipmanın zaman zaman değiştirilmesi gerekir. LPG tank değişimi her 10 yılda bir yapılması gerekir. Bu sürenin denetleyicisi ise araç muayene istasyonlarıdır.

LPG tank değişim süresi geçen bir araç muayene için gittiğinde ağır kusurlu olarak kabul edilir ve muayeneden geçmesine izin verilmez. LPG tank değişimi sonrası muayene yapılarak aracın tekrardan muayeneden geçmesi sağlanmış olur.

LPG Tank Değişim Fiyatları 2022

LPG tank fiyatları seçilecek olan tankın büyüklüğüne ve markasına göre değişiklik gösterir. Bunun için net bir fiyat vermek doğru olmayacaktır. Bazı otomobiller fabrikasyon çıkışlı LPG’li olduğundan bu araçların tanklarının yetkili servislerde yapılması daha doğru olacaktır ve bu da fiyatı ister istemez yukarı çeken bir işlem olur.

LPG Tankı Değişimi Nasıl Yapılır?

LPG tankları genellikle bagaja monte edilir. Ancak daha farklı uygulamalarda yapılabilir. Tankların değişim işlemi sadece yetkili olan şubeler tarafından yapılabilir. Bu yetki ise ilgili Bakanlık tarafından verilir. Tank değişimi usta tarafından yapılmalıdır. Standartlara uygun olması birinci öncelik olan tankların eskisi çıkarılarak yerine hazır olan yeni tankın takılması sağlanır. Tankın montesi sonrasında yetkili şubeden değişimin yapıldığına dair proje çizimleri ve gerekli olan evrakların alınması sağlanır. Bu evraklar alınmadan araç muayeneye giremez girdiğinde de geçemez. Bir otomobilin LPG tankının değişimi ortalama olarak 2-3 saati alabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.11.2020

Türkiye'nin En Güzel Manzaralı Sürüş Rotaları

30.03.2020

Stajyer Ehliyet Nedir

15.06.2021

2022 Sınava Girmemek İçin Geçerli Özel Durumlar Nelerdir

03.07.2020

Araçta İlk Yardım Çantası Bulundurmak Zorunlu mu