LPG’nin Araçlardaki Olumlu ve Olumsuz Yönleri

ABONE OL
LPG’nin Araçlardaki Olumlu ve Olumsuz Yönleri

LPG, sürücülere daha az para ödeyerek daha uzun mesafe yapabilme imkanı sağlayan bir yakıt türüdür. Saf halindeyken kokusuz olan bu yakıt olası bir tehlikeye karşı fark edilebilmesi açısından daha sonradan kokulu hale getirilir.

Araçta LPG kokusunun olması tehlike olduğu anlamına gelmez, ancak bir kaçak olduğunun da uyarısı olabilir. Bu nedenle araçta bir gaz kokusu hissedildiğinde kontrol edilmesi gerekir.  

LPG yakıt konusunda avantaj sağlarken birtakım olumsuz etkileri de vardır. Aşağıda LPG’li bir aracın olumlu ve olumsuz etkilerinin neler olduğu açık bir şekilde ifade edilmiştir.

LPG’nin Olumlu Etkileri

LPG, benzin ve motorin gibi yakıtlara göre çok daha ucuzdur. Araçta temiz bir yanmanın meydana gelmesini sağlar ve etrafına hiçbir zararı yoktur. Doğal olarak bu durum aracın motor ömrünün daha uzun olmasına imkan sağlar. Bazı sürücüler ise LPG’nin motora zarar verdiğini düşünür. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış olan bir duru değildir bunun içinde LPG’nin motora verdiği bir zarardan bahsetmek söz konusu değildir.

LPG kuru bir maddedir bu nedenle motor yağı hemen eskimez ve motorun ömrünün daha uzun olmasını sağlar.  

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz etkiler olumlu sonuçlardır. Ancak LPG tam olarak zararsız değildir. Bazı olumsuz etkilerinin olduğundan da bahsetmek gerekir.

LPG’nin Olumsuz Etkileri

Aracınızı LPG ile çalıştırdığınızda benzinde çalıştığından çok daha yüksek motor sıcaklığına sahip olur. Doğal olarak bu uzun vadede kullanımda birtakım sorunları meydana getirecektir. Benzinli bir araçta motorun fazladan ısınmış olması demek katalitik konvertör ve egzoz sisteminden tutunda, plastik aksamların bile zamanla zarar görmesine ve özelliklerinin kaybolmasına neden olur.

LPG’li bir araç benzinli bir araca göre daha düşük performansa sahiptir. Öyle olması da gerekir. Özellikle uzun yolculuklarda LPG’li bir aracın yüksek hıza ulaşmaması gerekir.

LPG kuru olduğundan dolayı motorun iç parçalarında gerekli olan yağlanma yapılmaz bu da parçaların ömrünün daha kısa olmasını sağlar.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

İyi Bir Sürücü Nasıl Olunur

27.07.2020

Yük Taşımak için Gerekli Belgeler Nelerdir

27.08.2021

Ehliyet Yenileme Ne Zaman Son? 2022

02.03.2021

L Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir