LPG Ne Kadar Tasarruf Sağlar

ABONE OL
LPG Ne Kadar Tasarruf Sağlar

Geçtiğimiz son 1 yıl içerisindeki akaryakıt fiyatlarında yaşanan artış, LPG’ye olan ilginin daha fazla olmasına imkan sağlamıştır. Hatta öyle ki, bazı sürücüler sıfır aldıkları araçlarında bile LPG’yi tercih etmektedir.  

Otomobil üreticileri sürücülerin yakıt tasarrufuna katkı sağlamak amacıyla fabrika çıkışlı araçlarda LPG takılmasını önemser. LPG’nin bilinen pek çok özelliği var, ancak bilinen en büyük özelliği ise fiyatının daha uygun olmasıdır.

LPG Tasarrufu Nasıl Gerçekleşir?

LPG mutlaka güvenilir ve kaliteli bir markadan alınması gerekir. Dolayısıyla alacağınız LPG kalitesi sizin ne kadar tasarruf edeceğinizi de belirleyecektir. Otomobilde tasarruf yalnızca LPG ile mümkün değildir. Aynı zamanda aracı ne kadar sakin kullandığınızla da yakından ilgilidir.

LPG Tasarruf Oranı Ne Kadar?

Yeni bir araç alacak ya da benzinli aracına LPG taktıracak kişiler tasarruf oranının ne kadar olacağını hesaplayarak öğrenmek ister. Basit bir hesaplama yapacak olursak benzinli bir araç 100 kilometrede yaklaşık olarak 10 litre yakıt tüketirken LPG’li araç 12 litre tüketir. Yani aslında LPG’li araç daha fazla yakıt tüketir. İşte bu noktada yakıt fiyatları önem kazanıyor. Benzin ile LPG arasındaki fiyat farkı neredeyse yarı yarıya. Dolayısıyla LPG’li araç her ne kadar daha fazla yakıt tüketmiş olsa da yine de benzinli bir araca göre daha ekonomik bir seçimdir.

Bir aracın ne kadar yakabileceğini belirleyen birden fazla faktör var. Yani üst model LPG’li bir araç ile düşük model LPG’li bir araç arasında yakıt farkı olduğunu da söyleyebiliriz. Bunun dışında aracın sürücüsü de oldukça önemlidir. Bazı sürücüler agresif sürüş yaptıklarından dolayı daha fazla yakıt tüketimine neden olur. Araç ne kadar zorlanırsa yakıt tüketimi de o kadar artacaktır.

LPG Fiyatları

Türkiye’de yakıt ve LPG fiyatları sürekli bir hareketlilik halinde fiyatlar her ne kadar birazcık düşüyor olsa da maalesef aynı hafta içerisinde çok ciddi bir artış meydana gelmekte. Bu artış yalnızca LPG’de olmadığından dolayı sürücüler için aradaki fark değişkenlik göstermiyor.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.05.2021

Çizik Jantlar Nasıl Onarılır

10.05.2021

Japon Araba Markaları Nelerdir

14.01.2022

Karaburun Sürücü Kursları - Karaburun Ehliyet Kursları

30.09.2020

Antifriz Nedir