LPG Dönüşümü

ABONE OL
LPG Dönüşümü

Yakıt her sürücü için en büyük problemlerin başında gelir. Araç her ne kadar konfor sağlıyor olsa da akaryakıt fiyatlarına sürekli gelen zamlar sürücüleri ister istemez alternatif yöntemlere yöneltmiştir. Bunlardan bir tanesi de LPG’dir.

LPG, yani sıvılaştırılmış petrol gazı, aracın yakıt ekonomisi açısından oldukça faydalıdır. Ancak benzinli bir araca LPG dönüşümü uygulandığında rölanti, gaz kaçağı, geç çalışma ve performans kaybı gibi birtakım sorunlarla karşılaşmak mümkündür. 

LPG Dönüşümü Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aracınıza LPG taktırmak istediğinizde dikkat etmeniz gereken birtakım önemli hususlar vardır. Örneğin bazı otomobiller karakteristik özelliklerinden dolayı LPG takılması için uygun değildir. Bunun için bu işe karar vermeden önce aracınıza LPG takılabiliyor mu, takılmıyor mu? Bunu öğrenmeniz gerekir.

Eğer aracınız LPG için uygunsa bu durumda LPG markası araştırması yapmanız gerekiyor. Piyasada birbirinden farklı markalara sahip birçok LPG sistemi bulunuyor, bunlar arasından en iyisini ya da bütçenize en uygun olanı seçmeniz gerekiyor. En iyisini seçtiğinizde LPG dönüşümü yaptırdıktan sonra sorunla karşılaşma ihtimaliniz daha düşük olacaktır.

LPG dönüşümü yapılmadan önce karar verilmesi gereken hususlardan birisi de yakıt tankıdır. Tankın ne büyüklükte olması gerektiği, ne model olması gerektiği gibi? Bazı araçlar için simit tank modeli uygun olurken bazı araçlar için standart tanklar tercih edilebilir.

LPG Dönüşüm Fiyatı Ne Kadar?

LPG dönüşüm fiyatını belirleyen birden fazla faktör vardır. Örneğin hangi marka LPG sistemi istediğiniz, aracınızın modeli ve nerede yaptıracağınız gibi. Eğer bir yetkili serviste bu hizmeti almak istiyorsanız garantiniz olacağından ve sonraki süreçte sorunla karşılaştığınızda kolay çözebileceğinizden çok daha mantıklıdır. Ancak fazla para vermek istemiyorsanız o zaman herhangi bir LPG dönüşüm yerinde de bunu yaptırabilirsiniz.

Genel olarak LPG dönüşüm fiyatlarına baktığımızda ise 1.000 liradan başlar 3.000 liraya kadar çıkabilir. LPG taktıktan sonra tankın kullanım süresinin 10 yıl olduğunun altını çizelim. 10 yıl sonrasında yeniden aracınızın tankını değiştirmeniz gerekir. LPG montaj sisteminin parçalarının standartlara uygun olması da çok önemlidir. 

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.05.2021

Maddi Hasarlı Trafik Kazasında Hasarı Kim Karşılar

30.03.2020

Taşımacılık işi yapmak büyük bir sorumluluk ve özveri gerektirir

01.05.2020

İBB Trafik Durumu - Yoğunluğu - Trafik Kamera - Cep Trafik

14.10.2022

Sel Hasarlı Araç Alınır mı? Sel Hasarlı Araç Nasıl Anlaşılır