Korona Nedeniyle Arabanızı Sürmezseniz Ne Olur

ABONE OL
Korona Nedeniyle Arabanızı Sürmezseniz Ne Olur

Türkiye hatta dünya şu anda korona salgını ile mücadele ediyor ve birçok ülke gibi bizde dönem dönem karantinaya girerek tüm sosyal faaliyetlerimize ara vermek zorunda kalıyor. Sosyal faaliyetlerin yanı sıra evden çıkmamızın da yasak olduğu dönemlerde ister istemez aracımızı kullanmak için yeterli zaman bulamıyoruz. Peki, bu koronadan dolayı alınması gereken zorunlu bir tedbir ve öyle olması gerekiyor, ancak bu süre içerisinde arabanızı sürmemek size herhangi bir şey kaybettirir mi?

3 Ay Araç Kullanmamak

Geçtiğimiz karantina dönemini düşündüğümüzde 3 aylık bir süreyi kapsadığını görmüştük. Doğal olarak tekrar böyle bir dönemin yaşanması halinde bu çok uzun bir zaman ve aracınızı bu süre içerisinde çalıştırmamanız size yakıt tasarrufu sağlamanın çok daha ötesine geçecektir. Çünkü aracınızı 3 ay boyunca sürmediğinizde aşağıdaki problemlerle karşılaşmanız muhtemel sonuçlardır.

  • Akünüzün şarjı bitebilir veya tamamen boşalabilir
  • Deponuzdaki yakıt miktarı minimum düzeyde azalabilir.
  • Lastik basıncınız düşebilir.
  • Yakıt hatlarınız kuruyarak çalıştırmayı zorlaştırabilir.
  • Fren diskleriniz ve balatalarınız paslanabilir.

Yukarıdaki sorunlar 3 aylık dönemde aracınız hiç çalıştırmadığınızda karşılaşacağınız muhtemel durumları kapsar.

Akü boşalmasın diye aracı çalıştırmak faydalı mı?

Eğer aracınızı çalıştırdıktan sonra herhangi bir yere gitmeyecekseniz, aküyü şarj etmek için motorunuzu çalıştırmanın hiçbir faydası olmayacaktır; aslında bu, işleri daha da kötüleştirebilir. Günde ya da birkaç günde bir aracınızı 10 dakika rölantide çalıştırdığınızda bu sadece motoru normal çalışma sıcaklığına getirecek, fakat akünüze çok az şey katacaktır. Bunun yerine aracınızı çalıştırdıktan sonra yarım saatlik bir tur atmak faydalı olacaktır. Biliyoruz yasak arabamla nasıl çıkabilirim diyeceksiniz. Bunun içinde önemli olan sizin uzak yerlere gitmeniz değil aracınızın bulunduğu yerden hareket ettirilerek tüm parçaların yağlanmasına katkıda bulunmanızdır. 10–15 dakikalık bir sürüş bile aracınızın aküsünün yeniden şarj olmasına yetmeyecektir. 

Boşta duran bir arabayla ilgili söylenebilecek çok fazla bir şey yoktur. Yani işin özeti arabanızı 5 ay boyunca hiç çalıştırmazsınız ilk çalıştırmanızda marş alabilir ancak bazen de iki hafta çalıştırmadığınızda aracınız çalışmayabilir. Bunun için aracın nerede bırakıldığı, mevsim şartları gibi pek çok önemli ayrıntı vardır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.10.2020

Motor Yağı Değişmezse Ne Olur

28.10.2021

Eski Ehliyet Nasıl Değiştirilir? 2022

23.03.2020

Acemi Sürücü Hataları ve Tavsiyeler

24.01.2022

Selçuk Sürücü Kursları - Selçuk Ehliyet Kursları