Kloz Nedir

ABONE OL
Kloz Nedir

İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla gerek konutlar gerekse otomobiller için geliştirilmiş olan sigortalar mevcut. Bu sigortaların amacı olası bir kaza durumuna karşı maddi güvence altına almak. Bunun içinde çok önemli. Bazı sigortalar zorunlu tutulurken bazıları ise isteğe bağlı bırakılmış. Ancak isteğe bağlı olan sigortalarında yaptırılması son derece önemlidir.

Sigorta poliçesi hazırlanırken genel olarak poliçede yazan maddeler her sigorta şirketinde aynıdır, ancak bazı farklılıklarda yok değildir. Sigortada kloz maddeleri sayesinde sürücüler sigortalarını ek teminatlarla daha kapsamlı bir hale getirebiliyorlar.

Kloz Ne Demek?

Kloz, sigorta şirketleriyle yapılacak olan anlaşmaya eklenebilecek maddeler sayesinde kapsamın genişletilebilmesi ya da daraltılabilmesini sağlama işlemine denir. Kloz maddeleri sigortalı ile sigortacı arasında yapılan anlaşma ile çeşitlendirilebilir. Yapılan kloz ile birlikte birçok spesifik duruma karşı sigortada kapsam dışı değerlendirmeler yapılabiliyor.

Kloz Çeşitleri Nelerdir?

Sigorta şirketleri tarafından hazırlanan olan kloz maddeleri farklılık gösterebilir. Sürücüler için avantaj sağlayacak olan maddeler bezen mevcut hakların kısıtlanması ya da kaldırılması gibi durumları oluşturabiliyor. Özellikle kasko sigortası yaptırılırken sigortalının poliçeyi tam olarak incelemiyor olması bazı önemli maddelerinde kapsam dışında kalmasına neden olabiliyor. Doğal olarak bu da var olan hakların sürücünün elinden alınması anlamına geliyor.

Cam Klozu

Sürücülerin olası bir kaza sırasında araçlarının camlarının kırılması cam klozu maddesince kısıtlanabiliyor.  Ya da ortadan kaldırılabilecek olan bir teminat kloz sayesinde sözleşme içerisinde belirtilebiliyor. Mesela sigorta poliçesinde olası bir cam kırılması esnasında yan sanayi cam kullanılması, engellenmiş orijinal cam takılması garantilenmiş olabiliyor.

Aksesuar Klozu

Bir otomobil satın alındıktan sonra isteğe bağlı olarak aksesuarla donatılabilir. Aksesuar sigorta kapsamı içerisinde yer almaz, ancak kloz maddesi sayesinde poliçeye dahil edilebilir.

Hasarsızlık İndirimi Klozu

Hasarsızlık indirimi yenilenen sigorta için oldukça önemlidir. Sürücü kaza yapmaması halinde bir sonraki yıl indirimli olarak sigortasını gerçekleştirebilir. Hasarsızlık indirimi klozu ise bu noktada devreye girer.

Çekme Kurtarma Klozu

Özellikle kasko sigortasında çekme kurtarma klozu sözleşme içerisinde en çok yer alan maddelerden bir tanesidir. Kaza anında aracın kurtarıcı ile çekilmesi bu sayede mümkün olur.

Trafik ve kasko sigortası ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.09.2020

Sürücü Adaylarının En çok Sorduğu Sorular

30.12.2021

Mamak Sürücü Kursları - Mamak Ehliyet Kursları

07.09.2021

Ehliyet Almak İçin Ne Yapmak Gerekir? 2022

28.10.2020

Kilometresi İle Oynanmış Araç Nasıl Anlaşılır