Klima mı, Camları Açmak mı Daha Çok Yakar

ABONE OL
Klima mı, Camları Açmak mı Daha Çok Yakar

Klima mı, camları açmak mı daha çok yakar sorusu yıllardır merak ediliyor olsa da bu soru her dönem mutlaka akıllara gelir. 

Cam Açmak 

Aracınızın camlarını açtığınız zaman içeriye hava dolar, amacınız bunu sağlamak ki cam açıyorsunuz. Buraya kadar herhangi bir problem yoktur ancak aracınızın içerisinde bulunan havanın ekstra bir direnç olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Özellikle de siz hızlı gidiyorsanız o zaman aracın tersine doğru büyük bir itici kuvvet içeriden basınç yapacaktır. 

Klima Açmak

Aracınızın kliması gücünü motorundan alır bu da motora ekstra bir güç binmemesi anlamına gelecektir. Bunun için bu iki açıklamadan çıkan sonuca göre aracın klimasını çalıştırmak cam açmaktan çok daha tasarrufludur.

Klimanın yakıta etkisi ise sizin aracınızı kullandığınız koşullara göre değişiklik gösterecektir. Örneğin 80 km’lik bir hızla gidiyorsanız o zaman klima çalıştırma cam açmaya göre daha fazla tasarruf sağlarken yoğun bir trafik içerisinde gidiyorsanız yani halk arasındaki tabirle sürekli dur kalk yapıyorsanız o zaman klima çalıştırmanız daha fazla yakıt tüketmenize neden olacaktır.

Klima Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Aracınıza bindikten sonra önce tüm camları açarak içeriye temiz havanın girmesini sağlamalısınız. Bu sayede araç içerisinde taze hava girer ve sıcak havanın yer değişimi sağlanmış olur. Bu durum klimaya düşen görevin az olmasını sağlayacaktır. Klimalarda iç dolaşım ayarı bulur ve bu ayar dışarıda bulunan sıcak havanın soğutulması yerine yalnızca içeriden dolaşarak soğutmayı sağlar. Bu yöntemi tercih ettiğinizde araç daha az yakacağı gibi içerideki havayı her 2 saatte bir yenilemenizde sağlık açısından önemlidir

Temiz Havadan Vazgeçmeyenler İçin

Eğer ki siz klimadan gelecek soğuk havayı tercih etmeyenlerdenseniz o zaman yapmanız gereken şey hızınızın 80’i geçmemesini sağlamak genelde şehir içerisinde hız sınırı 82 olduğundan dolayı ister istemez bu hızı geçemezsiniz bunun içinde klimayı duruma göre çalıştırabilirsiniz. Aracınızda klima kullanılmamasının nedeni hiçbir zaman yakıt tüketimi konusunda olmamalı, çünkü araç içerisinde bunalarak oturmak güvenli bir sürüşü de ortadan kaldıracaktır.  Güvenli bir sürüş ve sürücü kursları ile ilgili ihtiyacınız olan her türlü bilgiyi https://www.surucukurslari.com/ sitemizden inceleyebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.01.2021

Sürüş Esnasında Yanlışlıkla Geri Vitese Takarsanız Ne Olur

05.01.2021

Otomobilin Yol Tutuşunu Etkileyen 6 Faktör

01.10.2021

Araç Şasi Numarası Nasıl Kontrol Edilir

19.02.2021

Motorcu Ceketi Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli