Klima Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmelidir

ABONE OL
Klima Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Havaların ısınmasıyla birlikte sürücüler özellikle uzak mesafelere giderken aracın klimasını kullanmayı tercih eder. Son model otomobillerin tamamında klima vardır, ancak eski model araçların büyük bir çoğunluğunda klima yoktur. Klima kullanılırken hem tasarruf sağlayacak hem de sağlığınız koruyacak olan hususlara dikkat etmeniz gerekir.

Aşağıda klima kullanılırken nelere dikkat edilmeli belirtilmiştir.

Klimayı açar açmaz en yüksek seviyede çalıştırmayın.

Araca bindiğinizde içerisi çok sıcak ve sizi rahatsız ediyorsa, klimayı açmak yerine önce camların tamamını açarak havanın içeriye dolmasını sağlamak zorundasınız. Bekleyen bir aracın iç sıcaklığı 60 dereceye kadar çıkabilir. Bunun için klimadan alacağınız konforda düşer. Camları açtığınızda aracın içerisindeki sıcaklık yarı yarıya düşecektir. Doğal olarak biraz bu şekilde gidip daha sonra klima çalıştırmanız gerekir.

Dışarıdan hava girişini kapatın

Bazı durumlarda dışarıda ciddi bir sıcaklık olmasına karşın araç gölgede kaldığından daha serin olabilir. Bu durumda siz içeri hava girişini kapatmazsanız klima soğutmak yerine dışarıdaki sıcak havayı alarak içeriye doldurur. Yani klima çalışırken hav sirkülasyonuna dikkat etmelisiniz.

Sabah serinse bile klimayı açın.

Sabah kalktığınızda hava serinse bu durumda aracın klimasını çalıştırarak içerideki havanın daha rahat hareket etmesini sağlayabilirsiniz.

Hava menfezlerinin yönü

Otomobillerin ön bölümünde klima havasının çıkması için gözler vardır. Siz bu gözlere mutlaka dikkat etmezseniz o zaman içerideki hava akışını da korumuş olursunuz. 

Rutin Klima Bakımı ve Klima Gazı

Klimanın mutlaka düzenli olarak bakımının yapılması gerekir. Düzenli yapılmayan bir klima istediğiniz soğutmayı yapamayacağı gibi zaman içerisinde bozulma ihtimalinden kaynaklı olarak da çalışmayabilir.

Klima Yakıt Tüketimini Artırır mı?

Klima her ne kadar bizi rahatlatıyor olsa da bu rahatlığın bir bedelinin olduğunu unutmamak gerekiyor. Eğer siz hareket halindeyken klimanızı açarsanız bu durumda aracınız daha fazla yakıt tüketmesine neden olursunuz.

Otomobiller günlük yaşamımız içerisinde en büyük ihtiyaçtır ve olmazsa olmazdır. Ancak otomobilden alınacak olan performansın fazla olmasını istiyorsanız bu durumda klimanın açılmaması mantıklı tercih olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.06.2020

Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Belgeler Nelerdir

16.07.2020

Sürücülerin Mutlaka Uyması Gereken Trafik Kuralları

15.06.2021

2022 Geçici Ehliyet Belgesi Nasıl Alınır

10.08.2023

Ehliyet Sınavı Giriş Belgesi Nereden Alınır? 2023