Klima Arızasını Önlemenin 10 Yolu

ABONE OL
Klima Arızasını Önlemenin 10 Yolu

Havaların ısınmasıyla birlikte otomobil klimaları daha önemli bir hale gelir. Hiç şüphe yok ki klimalı bir aracınız varsa, Ağustos’un sıcağında araç klimasının bozulması önemli bir sorundur, hatta sıcak bir tatil beldesinde arabanın kullanılmasını bile imkansız hale getirebilir.

Aşağıda, klimanın mümkün olduğu kadar uzun süre dayanması için her sürücünün uyması gereken 10 önemli ipucunu özetledik.

  1. Araç uzun bir süre park halinde ve güneş ışığına maruz kalmışsa, arabayı camları açık olarak birkaç dakika sürmelisiniz. Aracın içindeki havanın sıcaklığı biraz düştükten sonra, camlar kapatılmalı ve klima açılmalıdır.
  2. Klimanın yüksek ayarda çalıştırılması tavsiye edilmez, çünkü bu olumsuz davranış kompresörün sertleşmesine ve çalışmayı durdurmasına neden olur.
  3. Gölge güneşi engellemeye yardımcı olur, yani araç içindeki ısı miktarı daha az olacaktır. Bu da kompresörün daha az çalışacağı anlamına geliyor.
  4. Kompresörün aldığı kuvvet sabit olmalı, bunun için gaza sertçe basmak yerine daha standart hızlarda gitmek gerekir. Gaza daha fazla basmanız klimanın daha fazla soğutacağı anlamına gelmez.
  5. Kompresördeki çalışmanın azaltılması için hava döngüsü düğmesine basın.
  6. Aracın içi mutlaka temiz olmalı, çünkü aracın içinin pis olması demek, filtrelerinde bir süre sonrasında tıkanması demek olacaktır.
  7. Kışın, klimanın içinde toz birikmesini önlemek için klimayı ayda en az iki kez açmak gerekir.
  8. Klima gazı periyodik olarak test edilmelidir.
  9. Radyatörü ve tüm araba filtrelerini, özellikle arabanızdaki soğutma sistemiyle ilgili filtreleri düzenli olarak temizlemelisiniz.
  10. Kompresör bozulursa, ikinci el taktırılması tavsiye edilmez, çünkü her kompresörün bir ömrü vardır, bu nedenle yeni bir parça ile değiştirmek daha iyidir.

Yukarıdaki 10 madde aracınızın klimasının daha iyi çalışmasını ve uzun yıllar boyunca hasar görmeden performansını devam ettirmesini sağlar.

Klima Gazı Kontrolü Yeterli mi?

Klima gazını düzenli olarak kontrol etmek ve yukarıda bahsetmiş olduğumuz hassasiyetleri dikkate almak onun ömür boyu iyi durumda olacağı anlamına gelmez. Araba klimaları da standart klima sistemleri gibi çalışır ve havayı belli bir oranda filtreler. Zamanla kullanım ve çevre koşullarına bağlı olarak filtreler ömrünü tamamlayabilir, bu durumda yapılması gereken şey ise filtrelerin değişiminin yapılmasıdır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.01.2021

Araçtan Sigara Kokusu Nasıl Çıkarılır

28.07.2020

Kasko Sigortasında Fiyat Farkı Neden Oluşur

14.08.2020

Yeni Hız Limitleri

10.11.2021

Debriyaja Basmadan Vites Değiştirilebilir mi