Klasik Bir Araba Nasıl Yıkanır

ABONE OL
Klasik Bir Araba Nasıl Yıkanır

Klasik arabaları yıkamak dünyanın en büyük zevklerinden biridir. Sadece yüzeyinden kiri çıkarmakla kalmaz, bir makineyle aranızda bağ kurarsınız. Klasik arabayı yıkamak ve temiz tutmak sadece onu sevdiğiniz için değil aynı zamanda yatırımınızı korumanız içinde çok önemlidir. Bir klasik arabayı doğru şekilde yıkamak en az yağını, suyunu değiştirmek ve düzgün çalışmasını sağlamak kadar önemli bir konudur.

Klasik arabalar otomatik yıkamalarda yıkanır mı?

1950'lerden, 1960'lardan ve 1970'lerden kalma çoğu klasik otomobil, özellikle eski arabalar, otomatik yıkamayı hasar görmeden tamamlayabilir. Ancak bazı istisnalar vardır. Örneğin aracın üstü açılmış, jantlar özel olarak parlatılmış, boyasın da hiç çizik olmayan klasik araçları otomatik yıkayıcılara asla sokmamak gerekir.

Otomatik yıkama sistemleri klasik otomobillerin ön camı, pencereleri ve kapılarının etrafındaki eski hava contaları için çok fazla olabilir. Bu lastik contalar zamanla sertleşir ve çatlar. Otomatik araba yıkamalarında kullanılan yüksek basınçlı su püskürmesi sızıntı yapmasına neden olarak arabanın içine bir su girmesine neden olabilir. Bu özellikle eski modeller için geçerlidir. Eski açılır kapanır üst tavan olanlarda ise risk biraz daha fazladır. Birkaç damla su hiçbir şeye zarar vermeyebilir, ancak aracın ön paneline, kapı panellerine ve halısına aşırı su sızması kablolara zarar verebilir ve muhtemelen küflenmeye neden olabilir.

Klasik Arabanızı Kendiniz mi Yıkamalısınız?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz nedenlerden dolayı, klasik bir aracı kendinizin yıkaması en iyisidir. Ayrıca, işlem sırasında daha fazla özen göstereceğinizden otomatik sistemlerin ya da aracınızı tanımayan birisinin kaçıracağı tüm köşeleri ve çatlakları temizleyeceğinizden emin olabilirsiniz.

Evet, klasik arabanızı kendiniz yıkamanız daha fazla zaman alır, ancak işiniz bittiğinde en temiz halini alır ve boyasına zarar verme riski yoktur.

Tabii ki üçüncü bir seçenek var ki oda daha hassas klasik arabalar için profesyonel yıkama desteği almaktır. Bu tür hizmet klasik otomobil sahipleri arasında popülerdir, fakat pahalı olabilirler. Balmumu veya kaputun altında ek yıkama ve detaylandırma gibi ekstralar için yüzlerce lira harcamanız gerekli olabilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.07.2021

2022 BMW 2 Serisi Coupe İncelemesi

11.09.2020

Uzun Süre Hareketsiz Kalan Araçlar İçin Öneriler

20.05.2021

B1 Ehliyet Hangi Araçları Kullanır

30.11.2020

Araç Uzaktan Kumandayla Açılmıyor Sorun Nasıl Çözülür