Kısa Süreli Trafik Sigortası Var mı

ABONE OL
Kısa Süreli Trafik Sigortası Var mı

Trafikteki her aracın yaptırmak zorunda olduğu zorunlu trafik sigortası 1 yıllık süreyle yapılır. Aracınızın trafik sigortası devam ettiği sürece olası bir kaza sonrasında suçlu siz olursanız sigorta firmanız karşı tarafın masraflarını poliçeniz doğrultusunda karşılar. Bu da bir kaza anında sizi ve karşı sürücüyü maddi olarak koruma altına almak demektir.

Sürücüler için güvence anlamına gelen trafik sigortasında teminat ve güvencenin şartları Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenir. Bu nedenle trafik sigortasının genel şartları her sigorta firmasında aynıdır. Yapılan son düzenleme sonrasında sigorta şirketlerinin prim tutarlarının belirlenmesi kendilerine bırakılmış, lakin güvence ve tazminat miktarı Hazine Müsteşarlığından alınmamıştır. Yani trafik sigortasını sunan firmaların genel tüm özellikleri birbirinin aynısı olmak zorundadır.

Trafik sigortasında genel şartlar aynı olsa da bazı sigorta şirketleri ek teminatlarla farklı poliçeler sunarak rekabet çerçevesinde sürücülerin kendilerini tercih etmesini ister. Örneğin ferdi kaza sigortası ve ihtiyari mali sorumluluk sigortası bunlardan bir kaçıdır.

İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası Nedir?

Zorunlu trafik sigortasında limitler teminata göre belirlenir, ancak bu limitlerin üzerinde bir tazminat durumu ortaya çıkarsa sigorta devreye girerek sürücüden ekstra para çıkmamasına imkan sağlar. 

Trafik sigortası 12 ay boyunca devam ederken sigortanın sona eriş zamanı bir sonraki yıl yapıldığı gündür. Bunun için her trafik sigortasının mutlaka yılda bir kez yenilenmesi gerekir. Bazı durumlarda ise trafik sigortası kısa süreli olarak yapılabilir. Bu durumu şu şekilde açıklayabiliriz:

Kısa Süreli Trafik Sigortası Nedir?

Eğer araç ülke sınırları içerisinde kısa bir süreliğine bulunması gerekiyorsa bu durumda kısa süreli trafik sigortası yapılabilir. Diğer yöntem ise yolcu veya yük taşımada kullanılan araçlardır. Bu iki durumun dışında kalan hiçbir aracın Türkiye’de kısa süreli olarak trafik sigortası yaptırması söz konusu değildir.

İster kısa ister uzun süreli trafik sigortası yaptırmak isteyin öncelikli olarak sigorta acentelerinden teklif almanız gerekir. Her sigorta şirketinin fiyatları birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle ilk kez aracınıza sigorta yaptıracaksanız karşılaştırma yapmanız tavsiye edilir.

Otomobiller hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.10.2022

Ehliyet Hangi Durumlarda İptal Olur? Ehliyet İptal Sorgulama

12.03.2021

Dingil Nedir

25.08.2021

Stajyer Sürücülerin Dikkat Etmesi Gerekenler

21.10.2020

Ehliyet Almak İsteyenlerin En çok Merak Ettiği 6 Soru