Kısa Mesafeli Sürüş Aracınızı Nasıl Etkiler

ABONE OL
Kısa Mesafeli Sürüş Aracınızı Nasıl Etkiler

Bazılarımız kısa mesafelerde de olsa yürümekten ziyade araçla gitmeyi tercih ediyor. Ancak araçla kısa mesafeli yolculukların aracınız üzerinde önemli etkileri olabilir. Özellikle de sık yapılan kısa mesafeli sürüşler dikkat gerektirir.

Kısa Mesafelerin Motor Yağına Etkisi Nedir?

Motor yağı kalın ve yavaş hareket eden bir sıvıdır. Ancak motorunuz ısındıkça, ısınır ve daha az yoğun hale gelir, bu da daha serbestçe akmasına ve motorunuzun iç bileşenlerini verimli bir şekilde yağlamasına neden olur.

Hızlı bir sürüşte, motorunuz optimum çalışma sıcaklığına ulaşamayabilir. Bu ısı eksikliği, motor yağınızın tasarlandığı şekilde motorunuzun bileşenlerini yağlamak için ideal seviyeye ulaşmasını engelleyebilir.

Motor yağın nem ve diğer kirletici maddelerden kurtulmak için ısıya ihtiyaç duyar. Doğal olarak motor ısınmadığında, bu kirleticiler yağdan etkin bir şekilde buharlaşmaz, bu da bütünlüğünü ve performansını daha da tehlikeye atar.

Kısa Mesafelerin Akü Ömrü İçin Etkisi Nedir?

Motoru çalıştırmak, arabanızın aküsünden en fazla enerjiyi talep ettiği zamandır. Siz sürerken alternatör aküyü yeniden şarj eder, böylece bir sonraki çalıştırmaya hazır olur. Ancak kısa yolculuklar da, akünüz aracınızı bir sonraki sefer çalıştırdığınızda ihtiyaç duyduğu şarjı alamayabilir

Motorunuzun optimum çalışma sıcaklığına gelmesi için birkaç dakikaya ihtiyacı olduğu gibi, akünüzün yeniden şarj olması ve gücünü toparlayabilmesi için biraz çalışmaya ihtiyacı vardır. Bunun için kısa yolculuklar, akünüzün ömrünü kısaltmaya neden olabilir.

Aracınızı Kısa Mesafelerde mi Kullanıyorsunuz?  

Konforlu ve rahat yaşamanın avantajları vardır, ancak tüm bu kısa yolculuklar, aracınızın motorunu düşündüğünüzde daha fazla etkiliyor olabilir!  Bunun için gerekmedikçe aracınızı kısa mesafelerde çalıştırmamanız sizin için daha iyi olacaktır.

Yeni Araba Kullananlara Tavsiyeler

Henüz yeni araç kullanıyorsanız ilk zamanlarda deneme sürüşleri ve kısa mesafeli yolculuklar normaldir. Bunun için yukarıda bahsetmiş olduğumuz nedenler sizi çok fazla ilgilendirmeyecektir. Sonuçta siz araç kullanmayı ancak bu şekilde öğrenebileceğiniz gibi zamanla kısa mesafeleriniz de daha uzun olmaya başlayacaktır. Bunun için siz kendinizi hazır hissetmediğiniz sürece uzun mesafeli yolculuklara çıkmamalısınız.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.12.2021

Eyüpsultan Sürücü Kursları - Eyüpsultan Ehliyet Kursları

28.09.2021

Ehliyet Almak isteyen Kişi Kaç Yaşında Olmalı

27.12.2022

Geçici Ehliyet Belgesi Kullanım Süresi Ne Kadar

03.07.2020

ABS Sistemi Nedir, Ne İşe Yarar