Kış Yol Koşullarında Güvenli Yolculuk Nasıl Yapılır

ABONE OL
Kış Yol Koşullarında Güvenli Yolculuk Nasıl Yapılır

Sürücülerin çoğu kışın hava koşullarından etkilenir. Bunun için kışın bir sürücü olarak hem kendinizin hem de çevrenizdekilerin güvenliğini sağlamak sizin elinizdedir.

Kışın Araba Sürmenin Zorlukları

Kışın sürücüler artan trafik, olumsuz hava koşulları ve gündüz saatlerinin kısa olmasından dolayı her an kaza riski ile burun buruna gelebilirler. Dikkatli olmak ve temkinli hareket etmek ise karşılaşacağınız bu zorlukların üstesinden gelmenizde size kolaylık sağlayacaktır.

Karlı Yollar

Yolda kar, sürücünün fren veya manevra kabiliyetini önemli ölçüde etkiler. Karlı yollar buzu gizleyebilir ve sürücünün sahip olduğu kontrol derecesini daha da azaltır. Yol kıvrımlarının ve sürücülerin ileride ne olduğunu göremedikleri alanlar da yanıltıcı olabilir, çünkü kar sürücülere tepki vermesi için daha az zaman tanır.

Düşük Görüş Mesafesi

Görünürlük, çeşitli nedenlerle kış aylarında bir sorun haline gelebilir. Azalan gün ışığına ek olarak, sulu kar, yağmur, kar yağışı veya sisli camlar göruş mesafesini düşürecektir.

Buzlu Yollar

Buzlu yollar, en kötü kış sürüş tehlikelerinden biridir ve tehlikelidir. Buz genellikle gün içinde sıcaklık donma noktasının üzerine çıktığında oluşur ve karın eriyip su birikintileri oluşturmasına izin verir. Akşam sıcaklıklar düştüğünde, su yeniden donar ve ince bir şeffaf buz tabakası oluşturur. Buz genellikle köprülerde veya üst geçitlerin altında olur, bu nedenle sürücüler kış aylarında bu bölgelerden geçerken daha dikkatli olmalıdır.

Ara Yollar

Ara yollar, her türlü hoş olmayan sürprizler sunabilir. Ara sokaklar genelde tuzlanmadığından ve daha az trafiğe sahip olduklarından kar ve buz oluşma ihtimali yüksektir. 

Aracın Çekiş Gücü

Bir aracın doğru kullanımı için çekiş esastır ve burada tartışılan koşulların çoğu, çekişin azalmasına katkıda bulunur. Aracın çekişinin yetersiz olduğunda tekerlekler daha fazla dönebilir ve sürücü kontrolü kaybedip aracın kaymasına neden olabilir.

Kışın Güvenli Sürüş

Buzlu veya karlı yollarda güvende kalmak, koşulların aracı nasıl etkilediğini ve sürücülerin tehlikeyi en aza indirmek için neler yapabileceğini bilmeyi gerektirir. Azalan çekiş, sınırlı görüş mesafesi, kar veya buzla kaplı yollar gibi sorunlarla karşılaşan sürücüler, hızlarını düşürmeli ve daha dikkatli yola devam etmelidir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.07.2021

Trafik Kazası Sonrası İnsan Psikolojisi Nasıl Olur

21.06.2021

Şoför Nedir, Sürücü Nedir

22.12.2020

Arabanızı Bahara Hazırlamak İçin 5 İpucu

01.12.2021

Direksiyon Sınavından Neden Kalıyoruz