Kış Lastikleri Ne Zaman Değiştirilir

ABONE OL
Kış Lastikleri Ne Zaman Değiştirilir

Kış lastiği hangi ayda takılır? sorusu havaların soğumasıyla birlikte gündeme gelen konular arasında yer alır. Çünkü kışlık lastikler her ne kadar can güvenliği açısından önemli olsa da yasal bir konu olduğundan dolayı sürücüler ister istemez bu konuyu merak ederler. Aslında kışlık lastik ne zaman takılır? sorusunun altındaki neden ceza yememektir. Çünkü zorunlu olan tarihte lastiğin takılmamış olması olası bir çevirmede fark edilmesi durumunda cezai yaptırım gerektirir. Biz de sürücü kursları olarak bu makalemizde zorunlu olan bu uygulamanın ne zaman başlayıp ne zaman biteceği hakkında bilgilendirme yapalım istedik.

Kış Lastiklerinin Farkı Nedir?

Kışlık lastiklerin neden takılması gerektiğini bilmek için öncelikli olarak bu lastiklerin ne işe yaradığını anlamak gerekir. Kışlık lastikler kar ve buz üzerinde araç kullanmak için özel olarak tasarlanmış lastiklerdir. Aslında kışlık lastikler yalnızca karda ve buzda değil aynı zamanda hava +7 derecenin altına düştüğü zamanlarda kullanılmaktadır. Yazlık lastiklerin ise böyle bir durumu söz konusu değildir. Yazlık lastikler kuru yollarda aracın yolda tutunmasını sağlarken kışlık lastikler ıslak yollarda aracın tutunmasını sağlayacaktır. Kışlık lastikler karlı zeminde frene basıldığında aracın duruş mesafesini %15 oranında azaltır ve bu da olası kazaların önlenmesi açısından oldukça önemlidir.

Kışlık lastik ya da başka bir deyişle, kar lastiği kış koşullarında sürüş güvenliğinin sağlanmasını amaçlar. Çoğu sürücü ise kış lastiklerini taktırmayı yeteri kadar önemsemediklerinden dolayı güvenli seyahatten uzaklaşırlar.

Kış Lastiği Taktırma Zamanı

Kış lastiği takma zamanı bulunduğunuz şehre ve aracın türüne göre değişiklik gösterir. Kanunu zorunluluk olarak ticari araçlarda kışlık lastik takma zamanı 1 Aralık – 1 Nisan olarak belirlenmiştir, ancak hava +7 derecenin altına düştüğünde kışlık lastiğe geçilmesi faydalı olacaktır. Geçiş zamanı ticari araçlar için zorunludur. Bunun dışında olan araçlar için kesin bir tarih söz konusu değildir. Böyle bir durumda şehrin valisinin vereceği talimatlara göre hareket edilir.

Kışlık lastikler zorunluluk olarak görülüyor olsa da sürücü ve yayaların can güvenliği açısından önemlidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.03.2021

Kaç Saat Direksiyon Eğitimi Veriliyor

04.11.2020

Polen Filtresi Ne Zaman Değiştirilir

10.05.2021

Elektrikli Direksiyon Nedir

26.04.2021

Karter Nedir, Hangi Araçlarda Kullanılmaktadır