Kilometresi İle Oynanmış Araç Nasıl Anlaşılır

ABONE OL
Kilometresi İle Oynanmış Araç Nasıl Anlaşılır

İkinci el bir araç alıyorsanız bu her zaman önemli bir risktir. Çünkü çok bakımlı görünen bir araç sadece makyajlı olabilir ve aracı aldıktan sonra istemediğiniz sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. İkinci el otomobil alınırken bakılması gereken pek çok parça vardır ancak bunlar arasında en zoru da aracın kilometresinin düşürülüp düşürülmediğini anlayabilmektir. Çünkü bazı ustalar bile aracın kilometresi düşürülmüş olsa bile anlamayabilir. Siz ikinci el bir araç alırken kilometresinden emin olmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlar aşağıda başlıklar halinde belirtilmiştir.

Döşemeleri Kontrol Edin

Araç içerisindeki döşemeler bu konuda bilgi verebilir. Çünkü hor ve çok kullanılmış araçların döşemeleri genelde yıpranmış olur. Çok fazla kilometre yapmış bir araçta çok kullanılmış demektir ve ister istemezde döşemelerinde bozulmaları olabilir. 

Direksiyon Simidi ve Vites Topuzu

Direksiyon simidi ve viteste aracın kilometresiyle oynandığını gösterebilir. Direksiyondaki aşırı yıpranmışlık aracın çok kullanıldığı anlamına gelir. Hassas kullanılan ve az kullanılan araçların direksiyonları ve vites topuzları çok fazla yıpranmaz. Bunun için araca oturduğunuz zaman direksiyonu ve vitesi mutlaka kontrol etmelisiniz. 

Jant Durumu

Her ne kadar jantlar başlı başına bir gösterge olmasa da yine de aracın kullanımıyla ilgili fikir verebilir. Eğer aracın jantları çok yıpranmış ya da yamulmuşsa bu durumda aracın çok kullanıldığının bir işareti olabilir.

Paslanma Belirtileri

Araçtaki paslanmalar kilometre düşürmede önemli bir etken olabilir. Aracın paslanmış olması demek çok kullanıldığını, gösterir. Sürücüler aracın paslı görüntüsünü ikinci plana atabilmek için kilometresini düşürmeyi tercih edebilirler. Bu sayede garaj arabası görünümü verilmiş olabilir. 

Kaporta ve Boyası

Aracın kaportasının ve boyasının durumu da kilometre konusunda önemli belirleyicilerin başında gelir. Kafanızdan kilometre ile ne alakası var sorusu geçiyor olabilir hemen belirtelim ki satıcılar araçlarını en iyi şekilde gösterebilmek için kilometreyi düşürerek aracın genel görünümüne destek sağlayabiliyorlar.

Renk Atması ve Matlaşma

Araçtaki plastik parçalar zamanla matlaşmaya ve rengini atmaya başlar. Doğal olarak bu aracın çok kullanıldığını ve modelini ortaya çıkarır. 

Otomobilinizle ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.09.2021

E Segmenti Araç Nedir

23.03.2020

KİA Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

23.03.2020

Temsa Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

06.04.2023

E Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır