Keyif Alarak Araba Kullanma Yöntemleri

ABONE OL
Keyif Alarak Araba Kullanma Yöntemleri

Araç kullanmak sadece bir noktadan diğer noktaya gitmek değildir. Bunun için yorgun, uykusuz, sinirli ya da mutsuz olduğunuzda araç kullanmamanız tavsiye edilir.

Büyükşehirlerde oturan araç sürücüleri şehir içi trafiğinde genelde stres ve gerginlik yaşarlar. Trafik bu gerginliğin en önemli nedenlerindendir. Eğer bu durumu yaşamak istemiyorsanız trafiğin sakin olduğu saatlerde araç kullanmaya dikkat etmelisiniz. Bu sayede sürüş daha keyifli bir hale gelebilir.

Oturma Pozisyonunuzu Ayarlayın

Keyifli bir araba kullanmak için öncelikli olarak oturuş pozisyonunuzu netleştirmelisiniz. Aracın her tarafına hakim olabildiğiniz bir konumda olmak hem kurallara uymanızı sağlayacak hem de ani bir durumda çabuk hareket edebilmenizi sağlayacaktır. Örneğin bir sürücü rahat olmak için koltuğu 45 derecelik bir açıya getirirse yol konsantrasyonunu bozmuş olduğu gibi trafik kurallarını da hiçe saymış olur.

Şehir İçi Ve Şehirler Arası Yolculuklar 

Çok sık şehirler arası yolculuklara çıkmıyorsanız o zaman yolculuğa çıktığınız ilk saatlerde dikkatli olun. Çünkü şehir içinde araç kullanmak ile şehirler arasında araç kullanmak aynı deneyimi vermez. Uzun mesafeli yolculuklarda öndeki aracı sollarken mesafe tayinini tam olarak yapamayabilirsiniz. Bunun için öndeki aracı geçerken mutlaka dikkatli davranmanız gerekir. Uzun yolculuklarda her 2 saatte bir mola vermek iyidir. Bu sayede hem yolculuğu keyifli hale getirmiş olursunuz hem de yorgun araç sürmemiş olursunuz. 

Rahat Kıyafet Ve Ayakkabılar Tercih Edin

Uzun yolculuklarda en çok şikayet edilen şey ayakların şişmesi ve rahat hareket edememektir. Bunun için yolculuğa çıkmadan önce giydiğiniz ayakkabıyı mutlaka gözden geçirin. Ayakkabı ayağınızı ne sıkmalı ne de gevşek bırakmalı. Ayakkabının tabanı asla kalın olmamalı. Bu şekilde gaza ya da frene ne oranda bastığınızı anlamayabilirsiniz. 

Arabanızı Yakından Tanıyın

Aracınızı mutlaka yakından tanımanız gerekiyor. Çünkü aracınızı ne kadar iyi tanırsanız hakimiyetiniz o kadar artar, bazı kör noktaları görmeseniz bile ne olduğunu rahatlıkla anlarsınız.

Konsantrasyonunuzu Bozmamaya Çalışın

Araç kullanırken dikkat en önemli şeydir. Bunun için konsantrasyonunuzu bozacak ve gözünüzü yoldan almanızı sağlayacak şeylerden kaçının. Özellikle telefon ve yüksek ses konsantrasyonunuzun dağılmasında oldukça etkilidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.11.2021

Sıfır Araç Egzoz Muayenesi Kaç Yılda Bir Yapılır

26.01.2021

Motor Yağı Katkı Maddesi Nedir, Katkı Maddesi Eklenmeli mi

04.12.2020

Arabanızı Hırsızlıktan Korumak İçin İpuçları

27.01.2023

Trafik Cezaları Silinecek mi? Ehliyet Ceza Puanı Silinecek mi