Kaza Durumunda Hasarı Yapan Sürücü Belli Değilse Ne Olur

ABONE OL
Kaza Durumunda Hasarı Yapan Sürücü Belli Değilse Ne Olur

Eğer bir aracınız var ya da direksiyona geçtiğiniz bir aracı kullanıyorsanız her zaman bir risk var demektir. Sürücü ne kadar dikkatli olursa olsun riskin daima vardır ve bu riskin kaynağı siz olabildiğiniz gibi karşıdaki sürücüde olabilir. Bu nedenle bir sürücü aracın direksiyonuna geçtiğinizde mutlaka dikkatli olmanız gerekir.

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kişilerin en çok karşılaştığı problemlerden biri istemedikleri ve içlerine sinmeyen yerlere araçlarını bırakmalarıdır, çünkü bu tarz yerlere park edildiğinde aracın başına herhangi bir şey gelme ihtimali yüksektir, hatta birçok kişi otoparka bıraktığı araçlarını tekrar almaya geldiklerinde hasar görmüş olduğunu da fark etmişlerdir.

Eğer sizin de bu şekilde başınıza bir olay gelmiş ve aracınıza bilerek ya da bilmeyerek çalınıp kaçılmışsa size çarpan bir aracın nasıl tespit edilebileceğini bilmeniz işinizi daha da kolaylaştıracaktır.

Araç Sahibi Nasıl Tespit Edilir?

Aracınıza çarpan birini tespit edebilmenin birkaç yolu vardır. İlk yol aracınıza vurup kaçan birini gören bir kişinin olup olmadığını tespit etmek. Yani görgü tanığı bu konuda oldukça önemlidir. Bu kişi aracınıza çarpan diğer araç hakkında detaylı bilgiler vererek bulunmasına yardımcı olabilecektir. Bu en basit olan yöntemdir ve genelde bu yönteme başvurulur. Ancak bıraktığınız yerde aracınıza vuranı görebilecek herhangi bir kişi yoksa o zaman ikinci yönteme geçmeniz gerekiyor.

İkinci yöntem ise kamera kayıtlarıdır. Şu an birçok apartman, otopark, kurum, park gibi yerlerde kameraların olduğunu biliyoruz. Bu kameralar farklı amaçla kurulmuş olsalar da bazı durumlarda aracınızı da görüş alanı içerisine alabiliyor. Eğer aracınızı bıraktığınız yerde bir kamera bulunuyorsa bu durumda kameranın bulunduğu yerden görüntü desteği alıp inceleyebilirsiniz. Bu sayede aracı tespit edebilme daha kolay olacaktır. Bu yöntem tamamen ispatlı olacağından dolayı aracınıza vurup kaçan bir kişinin durumu inkar etmesi de söz konusu değildir.

Aracınıza Çarpan Kişiyi Bulamazsanız Zararı Kim Öder?

Eğer aracınıza çarpan kişi yukarıdaki yöntemler denenmiş olmasına karşın tespit edilemiyorsa bu durumda küçük bir hasar meydana gelmişse o zaman karşınıza iki farklı seçenek çıkacaktır. Kazanı boyutu büyükse ve yaralanma veya ölümle sonuçlanmışsa güvence hesabını kullanabilirsiniz. Ancak küçük boyutlu kazalarda bu mümkün değildir. Böyle bir durumda kendi kasko sigortanız varsa onu kullanabilirsiniz.

Kasko sigortası hakkında merak edilen bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.03.2023

Opel Türkiye Fiyat Listesi 2023

24.12.2021

Etimesgut Sürücü Kursları - Etimesgut Ehliyet Kursları

21.12.2021

Bala Sürücü Kursları - Bala Ehliyet Kursları

07.01.2022

Bergama Sürücü Kursları - Bergama Ehliyet Kursları