Kaybedilen Ehliyet Nasıl Yeniden Çıkarılır

ABONE OL
Özel Direksiyon Dersi ve Kursu Nasıl Seçilmeli

Ehliyetinizi kaybettiniz ya da çaldırdınız. Şimdi yeniden çıkarmak istiyorsunuz ancak nereden başlamanız gerektiğini bilmiyorsunuz. İnternet üzerinden bir araştırma yaptınız ancak ehliyetlerle ilgili mevzuatların değişmiş olması ve bilgilerin güncel olmaması sizin kafanızı daha da çok karıştırdı. İşte biz de tüm bunları göz önünde bulundurarak sizin için en güncel ve doğru bilgilerle ne yapmanız gerektiği hususunda bir açıklama yapalım istedik. Yazımızın devamında adım adım kaybettiğiniz ehliyetinizi yeniden çıkarma esnasında neler yapmanız gerektiği anlatılmıştır. 

Eski Tip Ehliyetin Kaybedilmesi Halinde

Ehliyetler 2016 yılından sonra değişti. Bunun için siz eski tipteki ehliyetinizi kaybetmişseniz öncelikli olarak söyleyelim yenileme kapsamı içerisindesiniz. Onun için yeni tip ehliyet almanız gerekiyor. Bunun için harç ücreti ödemenize gerek yok. Toplam 15 lira ödemeniz yeterli olacak. 

Sağlık raporu

Ehliyet için başvurmadan önce sağlık ocağından giderek sürücü olabilir raporu almanız gerekir. Fakat aile hekimi devlet hastanesine yönlendirebilir. Bunun için özel hastanelerden ya da polikliniklerden de raporunuzu alabilirsiniz. Yanınızda rapora eklenmesi için 1 adet fotoğraf bulundurmalısınız. Ücret olarak 30–50 TL arası bir rakam isteniyor.

Biyometrik fotoğraf

Eski fotoğraflar kabul edilmiyor. Bunun için yeni çekilmiş olan bir biyometrik fotoğrafınız olması gerekiyor. 15–20 TL karşılığında bunu da alabilirsiniz.

Kart ücreti

Kart ücretinizi bankalara ya da vergi dairelerine yatırmalısınız. Eskiden emniyete ödeme yapıyordunuz şimdi artık olmuyor. Ziraat Bankası ATM’si üzerinden ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Menüden ehliyet ödemelerini bulmanız yeterli olacaktır.  

Kan grubu kartı

Yeni ehliyetler üzerinde kan grubunuzun da yazılı olması gerekiyor. Biliyorsanız beyan etmeniz yeterli olacaktır. Kimliğiniz yeniyse üzerinde zaten yazacaktır onu gösterebilirsiniz. Kan grubunuzu bilmiyorsanız o zaman test yaptırmanız ve öğrenmeniz gerekiyor.

 Dilekçe ve parmak izi

Emniyette vereceğiniz dilekçeye ilişkin olarak örnek yer alıyor. Bu dilekçede gerekli olan bilgileri doldurun, parmak izi verme işlemlerinizi tamamlayın başvurunuz alınmış olacaktır.

Yukarıda bahsettiğimiz tüm işlemlerin toplam süresi yaklaşık olarak 15 dakika kadar alıyor. Bunun için çok uğraşırım diye düşünmeyin.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili ihtiyacınız olan tüm bilgiler için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.05.2021

Viraj Denge Kolu Nedir

13.11.2023

Elektrikli Araçlar ve Geleceğin Ulaşımı

03.06.2020

Ehliyet Kursu Fiyatları 2020

14.12.2020

Kloz Nedir