Kasko Sigortası Hakkında Merak Edilenler

ABONE OL
Kasko Sigortası Hakkında Merak Edilenler

Yeni bir araç sahibi olduğunuzda karşınıza çıkacak olan ilk şey trafik ve kasko sigortasıdır. Trafik sigortası zorunlu olsa da kasko isteğe bağlı olarak yapılması gereken fakat günümüzde zaruri olan güvencelerden bir tanesidir. Bir aracın yasal olarak trafiğe çıkabilmesi için ilk olarak trafik sigortasını yaptırması gerekir, çünkü sizden kaynaklı olan bir kazaya karıştığınızda karşı tarafın masraflarının karşılanması için trafik sigortasının devreye girmesi gerekir.

Kasko sigortası trafik kazaları, doğal afetler, yangın ve benzer halk olaylarına karşın aracınızdaki zararların karşılanmasını sağlar. Kasko isteğe bağlı bir sigorta olmasının yanı sıra bu güvenceden tam fayda sağlayabilmek için nelerin kapsam içerisinde olduğunu bilmekte önemli. Pek çok kişi ise bu kapsamın farkında olmadan kasko sigortası yaptırıyor.

Kasko Çeşitleri Nelerdir?

Kasko poliçesi düzenlenirken bütçe göz önünde bulundurulur ve buna göre 4 farklı gurup düzenlenmiştir. Bu guruplar içerisinde bulunan dar kasko seçildiğinde kasko genel şartları içerisinde yer alan tüm kapsamı almış olursunuz. Sürücülerin büyük bir bölümünün ise genişletilmiş kasko seçeneğini tercih ettiklerini biliyoruz. Genişletilmiş olan kasko seçeneği adından da anlaşılacağı gibi kasko sigortası kapsamında olması gereken ne varsa hepsini barındırıyor. Genişletilmiş kasko seçeneği içerisinde grev, lokavt gibi toplumsal olaylarda bulunuyor.

Kasko seçenekleri içerisinde bulunan çeşitlerden birisi de tam kaskodur. Tam kasko içerisinde ek sözleşme ile dahil olabilecek tüm riskler kapsam içerisine alınır.

Kasko Kapsamı

Kasko fiyatı belirlenirken aracınızın fabrika donanımının yanı sıra yer almasını istediğiniz tüm cihazlarda göz önünde tutulur.

Ek Teminatlarda Neler Var?

Ek teminat, kasko da genel şartların dışında olmasını istediğiniz tüm güvenceleri kapsam içerisine alır. Buna göre bir kasko içerisinde neler olması isteniyorsa aracınız tam bir koruma altına alınmış olur. Kasko sigortasının amacı göz önünde bulundurulduğunda tam kasko seçeneği her zaman ağır kaçmıştır.

Muafiyetli Kasko Ne Demektir?

Bazı sürücüler kasko fiyatlarının yüksek olmasından şikayet edebiliyor ve indirim talebinde bulunabiliyor. Bu durumda muafiyetli kasko tercih edilebilir. Bu kaskonun % 1 ya da 2’si kadar hasarları kendinizin kabul etmiş olması gerekiyor. Eğer ki kabul ederseniz o zaman kasko sigortasında belli bir oranda indirim kazanabiliyorsunuz. Ancak bunun içinde sigorta poliçesi üzerinde hangi miktarın ya da kasko bedelinin yüzde kaç kadar sigorta tarafından karşılanmayacağını bilmenizde fayda vardır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.03.2021

Korna Çalmak Yasak mı, Yasaksa Cezası Nedir

18.06.2021

Periyodik Bakım Nedir? Bakım Esnasında Neler Yapılır

22.07.2022

Klasik Araba Nedir? Klasik Araba Düzenli Sürüş İçin Uygun mu

23.03.2020

Dacia Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi