Kasko Poliçesi İptalini Gerekli Kılan Haller

ABONE OL
Kasko Poliçesi İptalini Gerekli Kılan Haller

Bir sürücü her ne kadar yıllardır araç kullanıyor ve kendi şoförlüğünden emin olsa da binlerce aracın her gün trafikte ilerlediği günümüzde kazasız bir günden söz etmek neredeyse imkansızdır. Özellikle yoğun sürekli yoğun bir trafikte araç kullanıyorsanız kaza yapmadan eve dönmek büyük bir şanstır.

Bir sürücü kendi davranışını kontrol ediyor olsa da karşı tarafın davranışlarını maalesef kontrol edemez. Bu da trafik kuralını hiçe sayan ya da acemi olan bir sürücünün verebileceği hasarla karşılaşmak anlamını taşıyabilir. Özellikle de kazaya karışan karşı tarafın zorunlu trafik sigortası bulunmuyorsa meydana gelen hasarın tamiri de uzun zaman alabilir.

İşte kasko sigortası bu ve benzeri durumlarda devreye girerek sürücülere büyük avantaj sağlayacaktır. Trafiğin yoğun olduğu büyükşehirlerde her an acemi bir sürücü ya da kural ihlali yapan bir sürücünün sizi bulabilme ihtimalini göz önünde bulundurarak kasko sigortası yaptırmak büyük bir avantajdır.

Kasko sigortası yaptırmak yukarıda anlattığımız gibi önemliyken bir sürücü var olan kasko sigortasını iptal ettirecek durumla karşı karşıya kalabilir mi?  Evet, sürücülere güvence veren kasko sigortası bazı nedenlerden dolayı iptal ettirilmek istenebilir.

Kasko Sigortası Devredilir mi?

Kasko sigortası araç sahibi adına düzenlenir, bu nedenle kasko sigortasının devri gibi bir durum söz konusu olmaz. Aracın sahibi değişirse bu durumda kasko poliçesinin de sonlandırılması gerekir. Kasko sigortasının iptal edilme nedenlerinden birisi de kasko sahibinin vefat etmesidir. Kasko sigortası, trafik sigortası gibi 1 yıllık süreyle yapılır, fakat sürücü vadesi dolmadan önce aracını satmış ya da hayatını kaybetmişse bu durumda kasko sigortasını da iptal ettirilmesi mümkündür. Bu da yapılmış ve kullanılmakta olan kasko sigortasında kalan gün sayısı kadar ödemenin geri alınması demektir.

Kasko Sigortası Ücret İadesi

Kasko sigortası iptal edildikten sonra kalan gün sayısı hesaplama yapılarak belirlenir. Bu işlem esnasında izlenilecek yol ise sigorta firması tarafından belirlenir. Sürücü kasko sigortasını yeni aracına devretmek isterse bu mümkün olmayacak, bunun yerine eski kaskosunu iptal ettirerek yeni kasko yaptırması gerekecektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.06.2021

Sürücü Kursuna Gitmezsek Ne Olur

18.07.2022

DSG Şanzıman Nedir? DSG Şanzıman Sorunları

01.03.2022

Uluslararası TIR Şoförü Olmak İçin Ne Gerekiyor

24.03.2023

Ehliyet Süresi Doldu Ne Yapmalıyım