Karanlık Yolda Araç Nasıl Kullanılmalı

ABONE OL
Karanlık Yolda Araç Nasıl Kullanılmalı

Deneyimli bir sürücü için bile, gece araba kullanmak zor olabilir. Güneş battığında, karanlık yolun ve çevrenizin görünümünü değiştirebilir. Bu nedenle gündüz saatlerinde birçok kez gittiğiniz bir yol, karanlıkta tamamen farklı görünebilir.

Düşük ışık koşullarında görünürlük, derinlik algısı, renk tanıma ve çevresel görüşün tümü tehlikeye girer. Yayalar, gölgeler ve hayvanların net görüntüsü karmaşık hale getirebilir. Gece araç sürerken kendinizi güvende tutmak için yazımızın devamını okumalısınız.

Farlarınızı Açın

Gördüğünüzden ve başkalarının sizi görebildiğinden emin olmak için, gün batımından önce farlarınızı açın ve gün doğumundan sonra bir saat kadar açık tutun.

Işıkları Çalışır Durumda Tutun

Farları düzenli kontrol edin. Örneğin garajınıza girdiğinizde önünüzdeki duvara yansıyan farları ve sinyalleri ve arkanızdaki kapıya yansıyan stop lambaları, fren lambaları ve arka sinyallerini görebilirsiniz.

Net Bir Görüş

Ön ve yan camınızı temiz tutun. Toz ve kir, aydınlatmayla ilgili sorunlara neden olabilir.  Eğer karşıdan gelen bir araba uzun huzmeli farlarını kapatamazsa, geçici olarak kör olmamak için bakışınızı yolun kenarına çevirin.

Uyanık Kalın

Hangi saat olursa olsun araç kullanmak büyük bir dikkat gerektirir. Gece araç kullanırken uyanık kalmak mutlak bir zorunluluktur. Yapmanız gereken şey ise gece tüm dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmaktır.

Temiz Farlar

Farlarınızı temizleyin kirli veya eskimiş far kapakları görüş alanını düşürecektir.

Hayvanlara Dikkat Edin

Yoldan geçen hayvanlara dikkat edin. Hayvanları fark edebilmenin en kolay yolu gözleridir. Çünkü vücudunu göremeseniz bile gözleri ışıkta parlayacaktır. Özellikle kırsal alanlarda araç kullanırken dikkatli olun.

Uyarı İşaretlerine Dikkat Edin

Gözler tehlikelere karşı sürekli olarak yolu ve çevresini tarar. Sadece yerdeki çizgiye bakmayın bu odaklanmanızı azaltabilir.

Far Uyarılarını Kontrol Edin

Uzun huzmeli farlarınızı az trafik olan karanlık yollarda kullanın. Karşıdan gelen sürücünün gözünü kamaştırmamak için bir araba yaklaştığında kısa farlarınıza geçtiğinizden emin olun.

Takip Mesafesini Koruyun

Önünüzdeki araba ile aranıza biraz daha fazla mesafe koyun. Bu öndeki sürücünün aniden frene basması halinde sizin arkadan çarpma olasılığını en aza indirecektir.

Otomobiller ve sürücüler hakkında detaylı bilgiler almak istediğinizde https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.05.2021

Ehliyet Sertifikası Nedir? Ehliyet Dosyası İle Neler Yapılabilir

07.10.2021

Direksiyon Sınavına Girmezsem Hakkım Yanar Mı

12.10.2022

Kış Lastikleri Ne Zaman Değiştirilir

30.11.2020

Otobüs Ehliyeti Nedir, Otobüs Ehliyeti Nasıl Alınır