Kamyon Ehliyeti Nasıl Alınır

ABONE OL
Kamyon Ehliyeti Nasıl Alınır

Kamyon ehliyeti C sınıfı içerisinde yer alan ve ticari araç olan kamyonların kullanılması amacıyla verilen bir belgedir. C sınıfı ağır yük taşıma işi yapan araç sürücülerinin bulundurmak zorunda olduğu bir belgedir. Bu ehliyete sahip olan bir sürücü aynı zamanda B sınıfı sürücülerin kullandığı araçların tamamını kullanabilmektedir. Kullandığı araçlar kamyonet, arazi taşıtı, minibüs ve otomobil, gibi araçlar sayılabilir.

Kamyon ehliyetler inşaat sektöründeki hızlı gelişim sonrasında giderek talep görürken kamyonların şehrin her yerine girip çıkabiliyor olması da bu alanda daha dikkatli Sürüş gerekliliğini ortaya koymuş oldu. Trafik yönetmeliğinde sınıf ismi olarak belirlenmiş C sınıfı ehliyetler diğer ehliyetlere göre alım konusunda değişiklik gösterir.

Kamyon Ehliyeti

Bu haberimizde kamyon ehliyeti almak isteyen sürücülerin bilinçlendirilmesi açısından nasıl alınır adı altında bilgiler verelim istedik. Kamyon ehliyeti almak içinde mutlaka bir sürücü kursuna gitmeniz gerekiyor. Kamyon ehliyeti alabilmeniz için öncelikli olarak B sınıfı ehliyetinizin olması gerekiyor. Kamyon ehliyetinde amaç direksiyon sınavının başarılı bir şekilde geçilmesidir. Siz zaten ehliyet alma prosedürlerini daha önceden tamamlamış olduğunuzdan dolayı yapmanız gereken tek bir şey var o da kamyon kullanmak için direksiyon sınavına girmek olmalıdır. Kamyon sınıfı direksiyon sınavından başarılı geçmeniz halinde ehliyet almayı hak kazanmış olursunuz. Ehliyetinizi aldıktan sonra ise kamyonun yanı sıra Otomobil, ATV Motorlu Bisiklet ve C1 sınıfı kamyonları kullanabileceklerdir.

Kamyon Ehliyeti Alma Şartları

  • 3500’ kg–7500’ kg arası kamyonlar için 22 уaşını doldurmuş olmanız ve aynı zamanda B sınıfı ehliyet sahibi olmanız gerekir.
  • C Sınıfı için ehliyeti almak isteyenler 21 yaşını doldurmuş olmanız ve B sınıfı ehliyet sahibi olmanız gerekir.

Kimler Kamyon Ehliyeti Alamaz

  • Ehliyet sınıfları ile ilgili yaş haddini doldurmamış olanlar,
  • Hüküm giymiş olanlar
  • Sağlık raporu almayanlar ya da sağlıklı olma durumu
  • Kamyon ehliyeti alabilmek için tüm bu şartların yerine getirilmiş olması yeterli olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

Kamyon sürebilmek için C sürücü ehliyetler ve sürücü kurları ile ilgili https://www.surucukurslari.com/ sitemizi ziyaret edebilir ve bilgiler alabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.06.2020

Tunceli Sürücü ve Ehliyet Kursları

17.11.2020

Sıfır Araç Garantisi Nedir

05.05.2022

Antalya Alanya Sürücü Kursları - Alanya Ehliyet Kursları

14.06.2022

Hibrit Araba Nedir? Hibrit Araba Nasıl Çalışır