K Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

ABONE OL
K Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

K yetki belgeleri yurt içinde eşya taşımak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin almak zorunda olduğu belgedir. Yapılacak olan taşımacılık işinin türüne göre belge alınması şarttır.

K1 Yetki Belgesi Nedir?

K1 yetki belgesi ticari olarak eşya taşımak isteyen kişilerin almak zorunda olduğu bir belgedir.

K2 Yetki Belgesi Nedir?

K2 yetki belgesine sahip olan kişiler sadece kendi işiyle ilgili eşyaların taşımasını yapar. Bu tür belgesi olan bir kişi ticari olarak taşımacılık yapamaz.

K3 Yetki Belgesi Nedir?

Ticari olarak ev ya da ofis eşyalarını taşımak isteyenlerin almak zorunda olduğu belgedir.

K1 Yetki Belgesi İçin Başvuru

K1 yetki belgesi alabilmek için başvuruda bulunacak olan kişilerin ticari kayıtlarını yaptırmış olmaları ve eşya taşımak için sahip oldukları araçlarının en az 25 ton kapasitesinde olması ve 10 bin lira sermayesinin olması gerekiyor.

Eğer yalnızca kamyonetle şehir içi taşımacılık yapılacaksa asgari kapasite ve sermaye şartı aranmıyor. Bu kişilerin yetki belgesi ücretleri % 75 indirimli olacaktır. Bu tarz bir yetki belgesi alan kişi toplum yük ağırlığı 3,5 tondan fazla olan eşya taşımak için imal edilmiş olan araçları yurt içindeki faaliyetlerde bulunmaları durumunda K1 yetki belgesi için bu yönetmelikle gerçek kişiler için öngörülen asgari kapasite ve sermaye şartlarını sağlar ve geçerli tam ücret üzerinden % 75 oranında fark öderler.

K1 yetki belgesi için başvuran kooperatifler dahil tüzel kişilerin, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş eşya taşımaya mahsus araçların en az 75 ton taşıma kapasitesine sahip olması ve 10 bin lira sermayesinin bulunması gerekir.

K2 Yetki Belgesi İçin Başvuru

K2 yetki belgesi için başvuracak olan kişilerin ticari ya da hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş olan en az 1 eşya taşıma aracına sahip olması gerekir.

Sadece kamyonetle taşımacılık yapabilmek amacıyla başvuruda bulunan kişilerin yetki belgesi ücretlerinde % 75 oranında indirim yapılır.

K3 Yetki Belgesi İçin Başvuru

K3 yetki belgesi için başvuranların, ticari kayıtlarını yaptırmış ve eşya taşımaya mahsus araçlarının en az 30 ton taşıma kapasitesine sahip olması ve beş bin liralık sermayelerinin olması şarttır.

Yetki belgeleri hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.04.2021

2021 Alfa Romeo Giulietta Fiyatı Ne Kadar

14.11.2022

Ehliyet Harç, Sınav Giriş Ücretleri Ne Kadar Oldu

21.08.2020

Trafik Sigortası Tedavi Masraflarını Karşılar Mı

10.02.2021

Otomatik Şanzımana Bakım Yaptırmak Gerekiyor mu