İyi Sürücü Testi

ABONE OL
İyi Sürücü Testi

Sürücü belgesine sahip olmak, bir sürücü için işin sonu değildir. Bu, istediğiniz gibi araç kullanmanıza izin verildiği anlamına gelmez. Ehliyetlerin görevi tüm sürücünün kuralları bildiği ve bu kurallara uyacağını kabul ettiği sahip olduğu haklar hakkında fikrinin olduğunu göstermektir. Ancak sürücüler birkaç yıl araç sürmeye başladıktan sonra nedende kuralları ve düzenlemeleri unutarak ikinci plana atmaya çalışırlar.

Bir sürücü hiçbir zaman sadece kendi canı ve güvenliğinden sorumlu değildir. Araç sürüyorsanız ve kendinize iyi bir sürücüyüm diyorsanız o zaman araç sürmenin tüm kurallarına uymanız gerekir.

Peki, siz gerçekte bu kurallara ve düzenlemelere ne kadar uyuyorsunuz. Kendinize iyi bir sürücü demeden önce, kendinize aşağıdaki soruları sorun

  1. Tüm trafik kurallarına uyuyor musunuz?

Trafik kurallarına uymak her sürücünün en önemli görevidir. Her zaman ehliyetinizi yanınızda taşıyın. Araba kullanırken emniyet kemeri takın, bisiklet sürerken kask takın.

Bazen gideceğimiz yere geç kaldığımızda yada geç kalmaktan endişe ettiğimizde trafik kurallarına uymaktan vazgeçeriz olması gereken hız sınırından daha hızlı süreriz. Geç kalmak trafik kurallarını çiğnemek için bir bahane değildir. Bu kurallar güvenliğimiz için oluşturulmuştur ve her zaman uyulmalıdır. Kesin bir ölüm olan alkollü araç kullanmaktan kesinlikle kaçınmalısınız. Sarhoşsanız sizi alması için birini aramalı veya taksi tutmalısınız. İhmaliniz sizin veya çevrenizdekiler için ölümcül sonuçlanabilir.

  1. Aracınıza düzenli olarak bakım yaptırıyor musunuz?

Yolda olmasanız bile sorumluluğunuz bitmiyor. Aracınızın bakımı çok önemlidir. Düzenli olarak bakım yaptırın ve gerektiğinde arıza yapan parçaların tamamını değiştirin. Unutmamak gerekir ki araçlardaki teknik sorunlardan dolayı birçok kaza meydana gelmektedir. Güvenli ve pürüzsüz sürüşler için aracınızın bakımına hassasiyet gösterin. Aracınıza ne zaman bakım yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız. Aracınıza bakım yaptırmanın size sağlayacağı faydaları merak ediyorsanız Araç bakım muayenesinin zamanında yapılmasının avantajları nelerdir? Başlıklı makalemizi mutlaka okumalısınız.

  1. Araç kullanırken cep telefonu kullanıyor musunuz?

Araba kullanırken cep telefonu kullanmak kazaların başlıca nedenlerinden biridir. Telefonunuza baktığınız anda tüm konsantrasyonunuz anında dağılabilir. Sürüş sırasında yüksek sesli müzik gibi dikkat dağıtıcı unsurlardan kaçının ve tüm dikkatinizi yola verin.

Yukarıdaki sorular iyi bir sürücü denildiğinde kendinize sormanız gerekenlerdir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.05.2023

Kule Vinç Operatörü Ne İş Yapar? Operatör Nasıl Olunur

05.10.2021

Otomobil Merkezi Kilit Sistemi Nedir

24.01.2022

Motor Yağı Kirlenirse Ne Olur

05.11.2020

Goodyear Lastik İncelemesi - Goodyear Lastik İnceleme