Araç Bakım Muayenesinin Zamanında Yapılmasının Avantajları Nelerdir

ABONE OL
Araç Bakım Muayenesinin Zamanında Yapılmasının Avantajları Nelerdir

Araç muayenesi, motorlu ve motorsuz araçların trafiğe çıkabilmek için yeterli teknik donanıma sahip olup olmadığının kontrol edilmesidir. Araç sahipleri aracının muayenesini düzenli aralıklarla yaptırarak araçlarının genel durumu hakkında bilgi sahibi oldukları gibi küçük sıkıntıları zamanında fark ederek daha büyük sıkıntıların oluşması engellenmektedir.

Araç muayeneleri muayene istasyonlarında araçların trafik kazalarına sebep olabilecek olan eksikliklerinin tespit edilmesi amacıyla yapılmaktadır. Trafikte yer alan bütün araçlar için düzenli aralıklarla aracını muayene ettirmek bir zorunluluktur. Aracın modeline göre muayene süreleri farklılık göstermektedir. Otomobil ve her türlü remorkleri için ilk üç yaş sonrasında her iki yılda bir defa olmak üzere muayene gereklidir. Lastik tekerlekli traktörlerde ise ilk üç yaş sonrasında her üç yılda bir defa muayene yapılması gerekir. Taksi, kamyon, otobüs ve benzeri motorlu araçlarda ise bir yaş sonrasında her yıl muayene gereklidir.

Bakım Muayenesinin Vaktinde Yapılmasının Avantajları

Düzenli olarak muayenesi yapılan aracın fren sistemi, lambaları, direksiyon simidi, görüş özellikleri, dingilleri, elektrik teçhizatları ve birçok kontrolü düzenli olarak yapılmaktadır. Bu sayede araçta olan bütün sıkıntılara çözüm bulunarak daha büyük sıkıntılar önlenmiş olmaktadır. Yapılan bu düzenli kontrol sayesinde oluşabilecek tehlikelerin önüne geçilmiş olup aracın trafikte diğer araçlara zarar vermesi engellenmektedir.

Aracın muayenesini zamanında yaptırmanın birçok avantajı bulunmaktadır. Özellikle kişi aracının muayenesini zamanında yaptırarak kendisinin ve trafikte yer alan diğer araçlarda bulunan kişilerin güvenliklerini sağlamış olmaktadır. Trafikte seyir halinde olan araçların ve canlıların güvenliklerini sağlamaktadır.

Kişi vaktinde aracını muayene ettirerek aracının kusurlarından kaynaklanabilecek olan trafik kazalarının önüne geçer. Aracın muayenesi vaktinde ve düzenli periyotlarla yapıldığından dolayı yakıt tasarrufu sağlanmaktadır. Bunun yanında egzoz bakımı yapıldığı için çevre kirliliğinin önüne geçilmekte ve gürültü kirliliğinin oluşması engellenmektedir.

Düzenli olarak bakımı ve muayenesi yapılan aracın performansı artırılmış olacağından dolayı araç sahibi sıkıntı yaşamayacaktır. Aracın muayenesi yapılırken küçük sıkıntılar fark edilip bakım ve tamiri zamanında yapılıp çözüm bulunduğundan dolayı daha büyük masrafların önüne geçilmiş olunmaktadır.

Kazalarla ilgili merak ettiğiniz konulara  https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.09.2021

Engelli Sürücülerin Bilmesi Gereken Hakları Nelerdir

11.05.2020

Kayseri Sürücü ve Ehliyet Kursları

13.01.2021

Marş Dinamosu Nedir, Nasıl Çalışır

03.11.2020

Peugeot 206 Nasıl Bir Araba Alınır mı