İyi Bir Sürüş İçin Tavsiyeler

ABONE OL
İyi Bir Sürüş İçin Tavsiyeler

İyi bir sürüş tavsiyeleri vereceğimiz makalemize başlamadan önce şunun altını hemen çizelim direksiyona alkollü bir şekilde kesinlikle geçmeyin. Alkol insanın reflekslerini azaltacağından dolayı her ne kadar profesyonel bir sürücü de olsanız kaza yapma ihtimaliniz çok yüksektir. Emniyet kemerinin hayat kurtardığını göz ardı etmeyin. Basit bir hareket sonrasında can güvenliğinizi önlemiş olursunuz. Çocuğu insanın dikkate almadığı detaylar ciddi kazalar ve yaralanmaların nedeni olduğunu unutmayalım. 

Farların gece ve gündüz açık olması sizin görülebilme ihtimalinizi artıracaktır. Yeni model otomobillerde gündüz ledlerinin olmasının nedeni de bundan kaynaklanır. 

Aracınızın direksiyonuna geçtiğiniz zaman oturma pozisyonunuzu iyi ayarlamanız gerekiyor. Araç kullanmak ciddiyet ve özen gösterilmesi gereken bir iştir. Bazı sürücüler araç kullanırken adeta yatık bir şekilde direksiyonda oturuyorlar. Oysaki aracınız sizin yatak odanız değildir. Bunun için aracın direksiyonuna geçtiğinizde sürücü kursunda size ne anlatılmışsa onu aynen uygulamanız gerekir. Otomobillerde 45 derecelik açıyla ayarlanmış bir koltuk doğru oturma pozisyonuna sahip olmak demektir. Bu duruş kaza anında tehlikeyi en aza indirecektir.

Direksiyon ve Koltuk Pozisyonu

Aracınızın direksiyonunu mutlaka iki elinizle ve saat 09:15 yönünde tutmanız gerekiyor. Koltuk ile direksiyon arasındaki mesafede kollar yaklaşık olarak 45 derecelik bir açıda bulunmalı.

Araç kullanırken giydiğiniz ayakkabılara da dikkat etmeniz gerekiyor. Aynı anda iki pedala basmanızı sağlayacak olan geniş bir ayakkabı sürüş için doğru olmayacaktır. 

Ülkemizde genelde araç içerisi dolu bir şekilde yolculuk ediliyor. Bu da en tehlikeli yolculuktur. Dolu olan bir araçta görüş alanı kısıtlanacak ve diğer yolcuların sohbetleri ve hareketleri sürücünün yola konsantrasyonunu etkileyecektir. Bunun için direksiyondayken aracınızın içi dolu da olsa tek siz varmış gibi hareket edin ve onlara odaklanmayın.

Yağışlı Havaya Dikkat

Araç kullanırken yağmur yağmaya başladığında ilk anlar çok risklidir. Yoldaki tozdan kaynaklı olarak yerde kayganlık oluşacaktır. Özellikle de mıcırlı bir yolda gidiyorsanız o zaman mutlaka dikkatli ve düşük hızda olmalısınız.

Türkiye’de hiçbir zaman yollara güvenmemelisiniz. Çünkü çoğu viraj eğimsiz ve ters eğilimli olabiliyor. Bunun

Aracınız kirli olsa bile camlarını ve aynalarını mutlaka temizleyin. Görüş açınızın net olması önemlidir.

İyi bir sürüşle ilgili olarak sürücü kursunuzun size verdiği bilgileri mutlaka göz önünde bulundurun. İyi bir sürücü kursu seçebilmeniz için de https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.10.2020

Arabadan Gelen 7 Ses Ne Anlama Geliyor

12.03.2021

Dingil Nedir

02.06.2023

35 Yaşından Büyük Ehliyeti Olanlara Uyarı Geldi

16.12.2021

Üsküdar Sürücü Kursları - Üsküdar Ehliyet Kursları