İyi Bir Sürücü Nasıl Olunur

ABONE OL
İyi Bir Sürücü Nasıl Olunur

Yeni araç kullanmaya başlayın ya da yıllanmış ehliyetinizin olduğunu söyleyin. İyi bir sürücü olmak sadece cebinizde bir belge olmasından ibaret değildir. Sürücü belgesinin amacı trafikte araç sürebilmenizin yasal olarak hiçbir engelinin kalmadığını gösterir. Ehliyet almak isteyen ya da ehliyeti olan bir sürücünün kendisini profesyonel bir hale getirebilmesi için dikkat etmesi gereken bir takım önemli kurallar vardır. Bu kurallar hepimizin can ve mal güvenliğini yakından ilgilendirir bunun içinde uygulamak en doğru çözümdür. 

Güvenli Hız

Yeni nesil araçlara baktığımız zaman adeta hepsinin bir yarış arabası donanımına sahip olduğunu görebiliyoruz. Bunun için aracınızı kullanırken mutlaka belirlenmiş olan hız limitlerini aşmamaya özen göstermelisiniz. Hız can güvenliğinizi riske atarken aynı zamanda aracınızın da hor kullanılmasından kaynaklı olarak problem yaşamasına neden olacaktır. Aracınızı kullanırken yolun durumuna göre hareket etmelisiniz. Bozuk bir yolda ya da karlı bir yolda tecrübenizin sizin hayatınızı kurtarmayacağını unutmamalısınız. Bunun için yolun durumuna uygun hareket etmek her zaman mantıklı çözüm olacaktır.  

Uzun Yolculuklarda Mola Önemli

Araç kullanırken meydana gelen kazaların büyük bir bölümü kendine fazla güvenden gelir. Özellikle uzun yol kazalarının sonuçlarına baktığımızda büyük bir çoğunluğun varış noktasına yaklaşıldığında ya da az kaldığında meydana geldiğini görüyoruz. Bu da bize gösteriyor ki sürücüler uzun yolda bir an önce yolculuğun tamamlanması için mola vermeden devam ediyorlar. Bu da son 100 kilometreye gelindiğinde artık dikkatin de dağılmasına neden oluyor. Uzun yolculuklarda mutlaka kendinizi yorgun hissettiğinizde, uykunuz geldiğinde durun ve dinlenin. 

Sakin Araç Kullanımı

Araç kullanırken sakin olmak yolcularınızın da seyahatlerini keyifli hale getirecektir. Sakin araç kullanmak sizi stresten uzaklaştırdığı gibi daha soğukkanlı yapacaktır. Bu da aniden meydana gelen bir yol değişimi ya da engel durumunda aracınızın hakimiyetini kaybetmemenize neden olur. 

Virajlara Dikkat

Virajlara girmeden önce mutlaka yavaşlayın. Viraja girdiğinizde yavaşlama ya da ani fren yapmak sizi kurtarmayacak aksine kontrolün sizden çıkmasına neden olacaktır.

Takip Mesafesini Koruyun

Önünüzdeki araçla olan mesafenizi mutlaka korumalısınız. Sürücü kursları' nda bu konunun altı özellikle çizilmektedir. Bunun için takip mesafesini nasıl ayarlamanız gerektiğini mutlaka bilmelisiniz.

Güvenli bir sürüş çok önemlidir. Unutmayın ki kazanın meydana gelme suresi 2–3 saniye içerisinde olur ve o durumda yapabileceğiniz hiçbir şey kalmaz. Ehliyet alırken ise tüm bu konularda size hem pratik hem de teorik bilgiler sunan bir sürücü kursu tercih etmelisiniz. Bulunduğunuz şehirdeki sürücü kurslarına ise https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.07.2021

Karavan Ehliyeti Nasıl Alınır - Karavan Ehliyeti Hangi Sınıftır

16.03.2023

100 Ceza Puanı

29.03.2021

Selde Hasar Gören Arabalar Tamir Edilebilir mi

23.05.2022

Antalya Gazipaşa Sürücü Kursları – Gazipaşa Ehliyet Kursları