İnce Yedek Lastiklerle Ne Kadar Yol Gidebilirsiniz

ABONE OL
İnce Yedek Lastiklerle Ne Kadar Yol Gidebilirsiniz

Bazı otomobillerde normal yedek lastik yerine bagajdan tasarruf sağlayan lastikler bulunur. Nedeni ise modern arabaların mümkün olduğunca verimli ve aerodinamik olacak şekilde üretilmesidir.

Otomobillerde bulunan yedek lastiklerinde normal lastikler gibi ayda bir kontrol edilmesi gerekir. Tüm lastikler doğal olarak hava sızdırır ve kontrol etmediğiniz yedek lastiğiniz varsa ve havası inmişse sizi yolda bırakabilir.

Yerden tasarruf sağlayan ince lastikler nasıl kullanılır?

İnce lastikler genelde geçici bir yedektir. Bu tip lastiklerin görevleri sizi en yakın tamirciye veya eve götürmektir. İnce yedek lastiklerle gidilebilecek hız sınırı azami olarak 80 km’dir, fakat üretici firmanın önerilerini dikkate almak her zaman faydalıdır. Çünkü bu tip lastikler markaya ve tipe bağlı olarak, daha uzun km gidebilir.

İnce lastikler arka tekerleklere takılmalıdır. Bu sayede daha güvenli bir sürüş yapılabilir. Arkaya takılmasının nedeni ise yola iyi tutunmamalarıdır. Eğer siz öne takarsanız bu durumda direksiyon kabiliyetini zayıflatır.

İnce Lastiklerin Artıları Nedir?

İnce yedek lastikler, normal yedek lastikten daha kompakttır, bu nedenle daha fazla kullanılabilir bagaj alanı sağlar.

İnce olmalarından dolayı normal lastiklere göre daha hafiflerdir. Bu da aracın motoruna binecek olan yükün az olması anlamına gelir.

İnce yedek lastikler normal lastiklere göre kullanışsız olduğundan dolayı daha ekonomiktir.

İnce yedek lastikler tasarım olarak da normal lastiklerden farklıdır. Genelde bu lastikler renkli çizgilere sahip olduklarından sürücüye rahatsızlık hissi uyandırır ve sürücü bir an önce değiştirmek ister.

İnce Yedek Lastiklerin Eksileri

İnce yedek lastikler, kolay kolay yıpranmaz bunun içinde uzun yıllar boyunca değiştirilmeden kullanılmaya devam edebilir.

Bu tip lastiklerle 80 km geçemezsiniz, dolayısıyla şehirler arası bir yolda olduğunu düşünürsek bu varış zamanınızın daha uzun olmasına imkan sağlar.

Lastikler ister ince olsun ister normal mutlaka düzenli olarak kontrol edilmeli ve ihtiyaca göre değiştirilmesi gerekiyorsa değiştirilmelidir. Unutmayın ki aracı yerle bağlayan tek şey lastiklerdir. Aşınmış, kullanılmaz ve uygun genişliğe sahip olmayan lastikler sürüş güvenliğini tehlikeye düşürür.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.11.2021

Radar Cezasına İtiraz Nasıl Yapılır

01.09.2021

Araba Camı Tamiri

05.04.2021

Yasaklı Yerden U Dönüşü Cezası Ne Kadar? 2021

29.07.2021

Webasto Isıtıcı Nedir, Nasıl Çalışır