İlk Kez Ehliyet Alacaklar Ne Yapması Gerekiyor

ABONE OL
İlk Kez Ehliyet Alacaklar Ne Yapması Gerekiyor

İlk kez ehliyet alacak olan kişilerin yapması gereken ilk şey bir sürücü kursuna kayıt yaptırmak olmalıdır. Sürücü kursuna kayıt işlemi esnasında kendisinden bazı belgeleri tamamlaması istenecektir. Bu belgeler ise şöyledir:

  • Nüfus cüzdanı
  • 6 biometrik fotoğraf
  • Diploma (mezun ise) / öğrenci belgesi (mezun değilse)
  • Sağlık raporu
  • Adli sicil kaydı
  • Kan grubu kartı
  • Evlilik cüzdan fotokopisi (evli bayanlar, soyadı değişikliği olanlar için)

İlk Kez Ehliyet Alacakların Bilmesi Gerekenler

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz belgeleri tamamlayıp kurs kaydını yaptıran sürücü adayları teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından e-sınav ve direksiyon sınavına girmeleri gerekiyor. Eğer girdikleri sınavların hepsinden 70’in üzerinde puan alırsa bu durumda ehliyet alabilmeye hak kazanmış olacaklardır.

Ehliyet almaya hak kazanmış olan sürücü adayları ilk olarak sertifikalarını alır ve bulundukları ilçeye onay için gönderilir. Sertifikanın çıkması kursun bulunduğu şehrin yoğunluğuna göre 1–2 haftayı alabilmektedir.

Sertifika Ehliyet Belgesi Yerine Geçer mi?

Hayır! Sertifika ehliyet belgesinin yerine geçemez. Sertifikanın amacı adayın artık sorumluluğunu yerine getirerek sürücü olabildiğini ispat edebilmesini sağlamaktır. Bu nedenle her adayın sertifikasını sürücü belgesine dönüştürmesi gerekir.

Sertifika Ne Zamana Kadar Ehliyete Dönüştürülmelidir?

Sertifika alındıktan sonra en geç 2 yıl içerisinde ehliyete dönüştürülmesi gerekir. Eğer ki bu süre içerisinde dönüştürülmezse bu durumda sertifika da geçerliliğini kaybetmiş olacaktır. Bu konuda bir hatırlatma daha yapacak olursak sağlık raporlarının süresi 2 yıldır ve 2 yılsonunda hükmünü kaybeder. Bu nedenle bu süre içerisinde mutlaka yenilemeniz şarttır.

Ehliyetinizi dönüştürmek için yine randevu almanız gerekiyor. Randevularınız öncesinde ehliyet harcı ödemeniz de gerekli. Ödemelerinizi banka hesaplarına yapabilirsiniz. Ehliyetinizi istediğiniz il ya da ilçeden alabilirsiniz.  

Sürücü Kursu Seçimi

Sürücü kursu seçimini yaparken dikkatli olmanız önemlidir. Çünkü her sürücü kursunda eğiticilerin farklı olması sizinde öğrenme şeklinize etki edecektir. Sürücü kursunun araçları ve erişilebilir imkanları sınavda göstereceğiniz başarıya doğrudan etki edecektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.03.2021

Intermodal Taşımacılık Nedir ve Nasıl Yapılır

10.02.2022

İmamoğlu Sürücü Kursları - İmamoğlu Ehliyet Kursları

16.04.2021

Kırmızı Plaka Nedir? Devlet Protokol Plakaları Kimlere Aittir

15.12.2020

Riziko Nedir? Neden Önemlidir