İlk Defa Sürücü Belgesi Almak İçin Gereken Belgeler

ABONE OL
İlk Defa Sürücü Belgesi Almak İçin Gereken Belgeler

İlk kez ehliyet alacaklardan kayıt işlemi esnasında bazı belgeleri temin etmeleri istenir. Aşağıda bu belgelerin neler olduğu açıklayıcı bir şekilde belirtilmiştir.

  • Sürücü belgesi dosyası ( Türkiye Şoförler Odası tarafından verilecek)
  • TC nüfus cüzdanı, pasaport ya da avukatlık kimliği
  • Sağlık raporu ( Aile hekiminden, hastanelerden, özel sağlık kuruluşlarından alınabilir)
  • Sürücü belgesi harcı olan hizmet bedeli ve sürücü belgesi değerli kağıt bedelinin toplamının anlaşmalı bankalar ya da vergi daireleri kullanılarak ödendikten sonra bunu ispat eden makbuz belgesi.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf ( 5x6 ebatlarında)
  • Kan gurubu beyanı ya da belgesi

Sağlık Raporu

Sağlık raporu aile hekimlerinden ücretsiz bir şekilde alınabilir ve en kolay yöntemlerin başında gelir. Bunun dışında herhangi bir üniversite ya da özel sağlık kuruluşundan da yine rapor temin edilebilir. Aile hekimleri adayın sağlığı ile ilgili sorun tespit ederse uzmana yönlendirmek üzere devlet hastanesine sevk edilir.

Biyometrik Fotoğraf

Biyometrik fotoğraf artık birçok başvuru esnasında talep edilen belgeler arasında yer alıyor. Her fotoğrafçının uzmanlık alanı içerisinde yer almadığından dolayı biyometrik fotoğraf çekebilecek olan fotoğrafçılarda çekilmesi gerekir. Biyometrik fotoğrafların arka fonunun beyaz olması ve görünürlüğünün 400 dpi olması gerekir.  Fotoğraf bükülmesi, gölgeli olması ya da desenli olması halinde kabul edilmez.

Ehliyet Kartı Ücreti

Ehliyet kart ücreti anlaşmalı olan bankalara ve vergi dairelerine yatırılır. Bu ödeme sonrasında dekont alınması önemlidir. Çünkü başvuru işlemleri esnasında paranın yatırıldığına dair dekont istenen belgeler arasında yer almaktadır.

Kan Grubu Kartı

İlk kez ehliyet alma işlemlerinde kan gurubu kartı istenmesinin nedeni olası kazalarda ya da benzer durumlarda sürücünün kana ihtiyacı olması halinde kan gurubunun ehliyet üzerinden tespit edilmesini sağlamaktır.

İlk kez ehliyet başvurusunda bulunup kursa kaydını yaptıran sürücü adayları alacakları eğitimlerden mutlaka 70 puanın üzerinde not almış olmaları gerekiyor. Sınavlarda 70’in altında not alanlar ehliyet hakkını kaybedecek ve bir sonraki haklarını bekleyeceklerdir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.09.2020

Park Yeri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

13.01.2022

Gaziemir Sürücü Kursları - Gaziemir Ehliyet Kursları

14.12.2022

Araçla Seyir Halinde Cep Telefonu ile Konuşma Cezası 2023

18.12.2020

2020'nin En İyi Station Wagonları