İkinci El Otomobil Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

ABONE OL
İkinci El Otomobil Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Son zamanlarda sıfır kilometre araç fiyatlarında gözlenen artış nedeniyle otomobil sahibi olmak isteyen ancak sıfır araca ekonomik olarak güç yetiremeyen kişiler ikinci el otomobil almayı tercih etmektedir. Her bütçeye uygun olan ikinci el otomobillerde tüketiciler için çok fazla seçenek bulunmaktadır. Fakat bu seçenekler arasından güvenli olanı seçebilmek için birçok faktöre dikkat edilmesi gerekmektedir.

İkinci el otomobil alırken dikkat edilmesi gereken ilk faktör otomobili kimden aldığını bilmeniz olacaktır. Araç ile gerekli sorgulama işlemini yaparak ruhsat sahiplerinin sayısı öğrenmelidir. Bu bilgiye ulaşabilmek için 5664 e kıs mesaj atmak yeterli olacaktır. İkinci el otomobil almak isteyen kişiler bu sayede araç ile ilgili birçok bilgiye ulaşma imkânı bulabilmektedir. Aracın kimden alındığı ve hangi aralıklarla ruhsat değişikliği yapıldığı konuları araç ile ilgili fikir sahibi olabilme konusunda kişiye oldukça yardımcı olmaktadır. Aracın ruhsat sahibi kısa sürede değişmişse araba ile ilgili ciddi sıkıntıların olabileceği akla gelmektedir.

Alınacak olan ikinci el otomobilde fiziki görünümünün dikkate alınması gerekmektedir. Aracın dış görünüşü her araç sahibi için önemlidir. Araçlar trafiğin yoğun olması ve yaşanılan kazalar nedeniyle birçok hasar alabilmektedir. Araç alırken daha önce herhangi bir kazaya karışıp karışmadığı ve almış olduğu hasar mutlaka öğrenilmelidir.

İkinci el araç alırken aracın motoru ve teknik durumu mutlaka kontrol edilmelidir. Aracın mekanik aksanının doğru çalışıp çalıştığından emin olunmalıdır. Böylece ileride karşılaşılabilecek olan sorunların önüne geçilmiş olacaktır. Aracın varsa yağ ve egzoz kaçağı varsa tespit edilmelidir.

Aracın alt kısmında oluşabilecek darbelerin tespit edilebilmesi için mutlaka kontrol edilmesi gerekmektedir.

Aldığınız ikinci el otomobilin tam performans çalışabilmesi için lastiklerinin kontrol edilmesi de çok önemlidir.

Aracın değerini belirleyen bir özellik de aracın yapmış olduğu kilometredir. Daha çok kilometre yapan araçlar daha fazla yıprandığından dolayı ikinci el araç alırken yapmış olduğu kilometre mutlaka dikkate alınmalıdır. Fakat aracın kilometre kontrolü yapılırken hile yapılabileceği ve yanlış beyan verilebileceği riskine karşı temkinli davranılmalıdır.

Aracın muayenesinin düzenli olarak yapılması alırken dikkat edilmesi gereken diğer bir unsurdur.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.09.2021

Motor Ehliyeti Fiyatları 2021

29.01.2021

Suda Kızaklama Nasıl Önlenir

14.12.2021

Şile Sürücü Kursları - Şile Ehliyet Kursları

02.06.2021

2021 Yeni Renault Kangoo İnceleme