İkame Araç Kaskoyu Bozar mı

ABONE OL
İkame Araç Kaskoyu Bozar mı

İkame araç sigorta firmalarının kasko yapan müşterilerine vermiş olduğu bir hizmettir. Ancak bu hizmet her sigorta tarafından verilmediği gibi bu hizmetten yararlanabilmek içinde bazı şartların yerine getirilmiş olması gerekir.

Kasko yaptıran sürücüler içinde kaskonun bozulması önemli bir konudur. Bu nedenle kaskosunda ikame araç hakkı bulunan ve bu hakkı kullanan sürücülerin merak ettiği konu ikame aracın kaskoyu bozup bozmayacağı konusudur.

İkame araç kasko kapsamında sunulan ek bir hizmettir. Dolayısıyla sigorta içerisinde değerlendirilen ilave hizmetlerden biri diyebiliriz. Kasko sigortası yaptırılırken sözleşmede ikame araç teminatı yer alıyorsa ve gerekli şartların oluşması durumunda sürücüye ikame araç temini sağlanması gerekir. 

Zorunlu trafik sigortası trafik kazalarında üçüncü tarafın koruma altına alınmasını sağlar. Dolayısıyla ek bir teminat olmadığı sürece trafik sigortasında ikame araç hizmeti şeklinde bir durum söz konusu değildir.

İkame Araç

Yukarıdaki açıklamalardan da yola çıktığımızda ikame araç kullanabilmek için önce şartların oluşması gerekir. Bu şartlar içerisinde aracın kaza yapmasından dolayı ikame araç seçeneği söz konusuysa bu durumda kasko sigortası da bozulmuş olacaktır. Çünkü araç zaten kaza yapmış olduğundan dolayı sigortası da bozulmuş olur. Ancak burada farklı bir durumda söz konusudur. Eğer kaza da suçlu karşı taraf ise bu durumda kasko sigortası bozulmaz, ancak sigorta firması böyle bir duruma ilişkinde sözleşmede ikame araç verip vermeyeceğini açık bir şekilde belirtiyor olması gerekir.

İkame araç durumunda genelde kasko sigortaları sigortanın bozulmasını izin vermez, bunun için önemli olan konu ikame aracın ne sonuçla alındığıdır.

Kasko sigortası yapılmasının amacı sürücünün ulaşım konforunun yarım kalmaması ve ani meydana gelebilecek kaza durumlarında sürücülere maddi destek sağlanmasıdır.

İkame Araç Ne Kadar Süreyle Verilir?

İkame aracın süresi sigortalının aracının tamir işleminin tamamlanmasına kadardır.  İkame aracın talep edilmesinden 24 saat ya da 48 saat sonrasında kasko sahibine ikame araç teslim edilir ve 7 ile 15 gün boyunca ikame aracın kullanılması sağlanır. Bu süre ve şartlar her sigorta şirketine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle sözleşme yaparken ek teminattaki ikame araç poliçesinin de okunması önemlidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.05.2021

Araba Kaloriferi Neden Soğuk Üfler

23.03.2020

Subaru Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

21.05.2021

Ehliyet Yaşı Hesaplama 2021

15.04.2021

Soğuk Hava Dizel Motorları Nasıl Etkiler