Hobbs And Shaw Filminde Kullanılan Arabalar

ABONE OL
Hobbs And Shaw Filminde Kullanılan Arabalar

Yeni bir film çekebilmek cesaret isterken Hızlı ve Öfkeli filmi bunu artık başarıyla sürdüren yapımlar arasındaki yerini çoktan almış bile. Her serinin olay yaratan sahneleri ve merak edilen araçları, özellikle otomobil sevdalılarının gözünde bir çığ gibi de buyuyor. Birçok araç sürücüsü filmlerin her serisinde kullanılan araçları merak ederken özellikle modifiye tutkunları için araçlarında örnek teşkil etmiş olduğunu görebiliyoruz.

Otomobil temalı filmlerin sayısı giderek artıyor olsa da hızlı ve öfkeli serisi her zaman başarısını ön plana çıkarabiliyor. Filmin yakalamış olduğu yüksek gişe rakamları ise filmin dallanıp budaklanmasına neden oluyor. Şu an arabalar temalı filmlerin hangisine bakarsanız bakın Hızlı ve Öfkeli tekeli eline almış durumda.

Hızlı ve Öfkeli 8’de olduğu gibi bu seride de yine kullanılan araçlar dudak ısırtıyor. Yapılan modifiyeler neticesinde görsel açıdan adeta muhteşeme dönüştürülmüş araçlar özel yapım olduğundan dolayı da isim verilemiyor. Biz de her ne kadar isim veremiyor olsak da kullanılan araçlara şöyle bir göz atalım istedik.

McLaren 720S

McLaren 720S

McLaren 7205, filmde daha güzel araçlar olmasına karşın başrol konumunda. Her ne kadar harika bir otomobil diyor olsak da aracın başrol olmasından kaynaklı olarak daha fazla güce sahip olması gerekirdi. Bu aracın yurtdışı satış fiyatına baktığımızda 300. 000 dolar gibi bir rakımı gözden çıkarmak gerekiyor.

Jeep Gladiator

Jeep Gladiator

Şu an piyasa da olmayan jeep orta sınıf bir pickup şeklinde tasarlanmış. 4x4 oran bu aracın 2020 yılından itibaren piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Ford Bronco

Ford Bronco

Filmde 1985 yılı bir aracın kullanılması şaşırtıcı olmadı. Çünkü her Amerikan filminde mutlaka bir tane Chevrolet, Ford ya da Amerikan yapımı SUV tarzı bir araç bulmak mümkün. Amerika filmler vasıtasıyla da araçlarını vitrine çıkarıyor.

Range Rover

Range Rover

Range Rover, anlamsız bir şekilde insanın üzerinde kötü bir hava bırakıyor. Nedenine baktığımızda ise genelde filmlerde kötü adamlar Range Rower kullanıyorlar. 

MAN - Kat 1

MAN - Kat 1

Filmdeki en ilgi çekici olan araçların başında geliyor. Alman ordusuna MAN firması tarafından üretilmiş olan araç, halen kullanılıyor. 

Hızlı ve Öfkeli filmlerinin serilerine baktığımızda büyük bir çoğunlukta siyah renk araçlar tercih ediliyor, ancak 9’uncu seride böyle değil. Filmin 9’uncu serisinin 2020 yılında çekilmesi bekleniyor.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.05.2021

Sürücü Kursu Açmak İçin Ne Gerekli

09.03.2023

Yurt Dışından Araba Nasıl Getirilir 2023

05.07.2021

Traktör Ehliyeti Nedir

21.06.2021

En İyi Araba Oyunları